Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alajärven kaupungintalo (Kuva:Jukka Ketonen/K-Media)

Alajärven kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 2.9.

KAUPUNGINJOHTAJA VESA KOIVUSEN VUOSILOMAT V. 2024

Alajärven kaupungin johtamissopimuksen (Khall 11.6.2018 § 90) mukaan kaupunginjohtajan vuosilomista, talkoovapaista sekä koulutusvapaista ym. virkavapaista päättää kaupunginhallitus. Kaupunginjohtaja on ollut vuosilomilla 24.6.–30.6. ja 8.7.–4.8.2024. Kaupunginjohtaja Vesa Koivusella on lomavuodelta 2024 käyttämättä 13 lomapäivää.

Valmistelija: vs. hallintopäällikkö Maarit Fräntilä

Kaupunginhallitus myöntää kaupunginjohtaja Vesa Koivuselle vuosiloman ajalle 14.–20.10.2024.

Merkittiin, että kaupunginjohtaja ilmoitti olevansa esteellinen ja poistui tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 17.24–17.25.

Hyväksyttiin.

ANOMUS KAUPUNGINHALLITUKSELLE KOROTTOMASTA LAINASTA ALAJÄRVEN NUORISOSEURALLE

Alajärven kirkonkylän nuorisoseura ry (0177621-4) on hakenut Aisaparilta rahoitusta nuorisoseuran maalaamiseen ja verannan portaiden sekä kaiteiden uusimiseen.

Hankkeen kustannusarvio on 9 348,60 euroa. Hyväksytty julkinen tuki 6 076,59 euroa (65 %) Julkisen tuen jakautuminen EU 2 612,93 euroa, valtio 2 248,34 euroa ja kunta 1 215,21 euroa.

Maksatus tulee ELY-keskuksen kautta ja maksatus menee lokakuulle.

Nuorisoseura on maalattu ja laitettu kuntoon ennen Aalto-viikkoa. Hankkeelle saa tulla kustannuksia, kun puoltava päätös Aisaparilta on saatu. Kaikki hankkeen työt on jo tehty. Työt suorittivat alajärveläiset yritykset Maalipari Oy ja Rakennuspalvelu Kujala Oy.

Alajärven kirkonkylän nuorisoseura ry anoo Alajärven kaupungilta korotonta lainaa 9 348,60 euroa ostolaskujen maksamiseen. Laina maksetaan takaisin lokakuussa, kun tilitykset tuesta ovat tulleet.

Valmistelija: vs. hallintopäällikkö

Kaupunginjohtaja Vesa Kouvunen

Kaupunginhallitus päättää myöntää Alajärven kirkonkylän nuorisoseuralle korotonta lainaa 9 348,60 euroa. Lainan myöntämiseen liittyvistä käytännön yksityiskohdista päättää talousjohtaja.

Hyväksyttiin.

ANOMUS KAUPUNGINHALLITUKSELLE EPANET-VERKOSTON KOORDINAATION JATKORAHOITUKSESTA

Vs. hallintopäällikkö

Kaupunginhallitus myöntää Etelä-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistys ry:lle Epanet-korkeakouluverkoston koordinoinnin jatkorahoitusta 12 756 euroa vuodessa vuosille 2025–2027.

Määräraha katetaan kohdasta Kaupunginhallitus / Projektien kuntaosuudet

Merkittiin, että kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja hallituksen jäsen Aino Kanervikkoaho-Kataja olivat esteellisinä poissa kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan klo 17.28–17.32. Esteellisyyden perusteena Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ry:n hallituksen jäsenyys ja varajäsenyys.

Hyväksyttiin.

BOREAL HANMOODO ALAJÄRVI RY:N AVUSTUSANOMUS

Kaupunginjohtaja

Kaupungin hallitus päättää myöntää Boreal Hanmoodo Alajärvi ry:lle 2 000 euron avustuksen anomuksessa esitetyn tatamimaton ja muiden materiaalihankintojen hankintaan. Määräraha kohdennetaan Matti Mäkelän perinnöstä.

Kaupunginhallitus edellyttää, että Boreal Hanmoodo Alajärvi ry raportoi Alajärven kaupungille avustuksella toteutetuista hankinnoista 30.11.2024 mennessä.

Hyväksyttiin.

HALLINTOSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN

Kaupunginhallituksen päätöksenteko- ja hallintomenettelystä säädetään kuntalain (410/2015) 12. luvussa. Kuntalain lisäksi menettelyä ohjaavat muun muassa hallintolaki ja hallinnon yleiset periaatteet. Hallintosäännön sisällöstä säädetään kuntalain 90 §:ssä. Hallintosääntö on kaupungin hallinnon ja toiminnan sekä toimielinten kokousmenettelyjen keskeinen ohjausväline.

Hallintosään muutostarpeita aiheuttavat muun muassa seuraavat asiat:

  1. Alajärven kaupunginvaltuuston 17.6.2024 § 61 kohdalla hyväksymä musiikkiopiston uusi organisaatio
  2. varautumisen huomioon ottaminen hallintosäännössä

Valmistelija: vs. hallintopäällikkö

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Alajärven kaupungin hallintosäännön 1.10.2024 lukien.

Merkittiin, että Aino-Maija Ojala poistui klo 17.56 §:n 122 käsittelyn aikana.

Kaupunginjohtaja Vesa Koivunen muutti päätösesitystään seuraavasti:

Tarkastuslautakunnan kokoukset 72 § kolmas kappale seuraavasti:

Tarkastuslautakunta määrää alaisensa viranhaltijan esittelijäksi

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan muutetun päätösesityksen.

 

POIKKEAMISLUPA, LEPPÄSENTIE

Valmistelija: Kaavoituspäällikkö Kirsi Haapa-aho ja kaavoitussihteeri Kirsti Kantokoski

Kaupunginjohtaja

Kaupunginhallitus suostuu hakemukseen ehdolla, että jätevesien käsittely hoidetaan määräysten mukaisesti ja vähimmäissuojaetäisyyksien tulee olla ympäristönsuojelumääräysten mukaiset. Kosteudelle arat rakenteet on oltava 0,5 m korkeammalla kuin kerran 50 vuodessa mitattu ylin vedenpinnan korkeus. Päätös on voimassa päätöksen antopäivästä lukien kaksi vuotta, jonka aikana rakennuslupa on haettava. Ennen minkäänlaiseen rakennustoimenpiteeseen ryhtymistä hakijan on saatava rakennuslupaviranomaiselta rakennus- tai toimenpidelupa. Päätös annetaan julkipanon jälkeen.

Hakijan on suoritettava myönteisestä päätöksestä hyväksytyn taksan mukainen maksu 614,00 euroa.

Päätös lähetetään tiedoksi Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukselle, Alajärven rakennusvalvonnalle ja hakijalle.

Merkittiin, että Turo Kalliomaa poistui tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo 18.07.

Hyväksyttiin.



 

JÄTÄ KOMMENTTI