Hämericana Trion juurevaa bluescountryrockia Vehkaniemessä

0

Mikäpä sopisi paremmin blueshenkisen country-musiikin esityspaikaksi kuin esiintymistilaksi kunnostettu vanha navettarakennus. Hämericana Trio viihdyttää 2.8.2024 klo 19 yleisöään juurevalla musiikilla Pohjaslahdella Vehkaniemen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan sukutilan vanhassa navetassa.

Ohjelmistossa on luvassa tunnettuja country-, blues- ja rock-kappaleita. Tämän vuoden keikan erikoisuutena on J.J.Cale Special. Hämericana Trio on nähty useampana kesänä aiemminkin Vehkaniemessä, jossa jo pelkkä upea miljöö luo ”hyvät vibat”. Keikan yhteydessä on mahdollista tutustua myös Vehkaniemen taidekesän näyttelyihin.

Hämericana trio koostuu muusikoista, joilta löytyy monipuolista taustaa ja myös yhteyksiä paikkakunnalle.

Nykyisin pääkaupunkiseudulla vaikuttava laulaja ja kitaristi Raimo Autio on soittanut virtolaisissa bändeissä, 1980-luvulla mm. Afoniassa ja Susie Q:ssa. Hämericana Trioa hän kuvaileekin ”vanhoille virtolaisjannuille mukavaksi tavaksi lyöttäytyä yhteen, muistella vanhoja ja soitella americanaa hämäläisellä twistillä”.

Kotalan Claptoniksikin tituleerattu soolokitaristi Jouko ”Jokke” Korhonen tunnettiin aiemmin muun muassa Oliverin ja Mustan Albiinon kitaristina ja lauluntekijänä. Vuonna 1997 hänen sanoituksensa palkittiin toisella sijalla valtakunnallisessa rock-lyriikkakilpailussa ja samana vuonna Musta Albiino oli rockin SM-kisojen kolmossijalle sekä yleisön suosikkiesiintyjä.

Basisti Veli-Matti Moksunen opittiin tuntemaan Ferdys Skerdysin basistina. Bändi pääsi soittamaan kuuluisille Roskilden festivaaleille vuonna 1993, kun se kruunattiin Rockin SM-kisoissa kisojen vientivalmiimmaksi bändiksi. SM-kisojen sijoitus oli kovassa seurassa neljäs. Nykyisin hän vaikuttaa pääkaupunkiseudun rock-kuvioissa, mutta ei ole unohtanut virtolaisjuuriaan.



 

Pariss Model

JÄTÄ KOMMENTTI