HyvaEP | Influenssarokotusten digitaalinen ajanvaraus alkoi onnistuneesti Etelä-Pohjanmaalla – aikoja varattu jo yli 4000 kpl

0
Seinäjoen keskussairaalan pääsisäänkäynti (Kuva: Santeri Viinamäki/J-Pnews)

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen influenssa-rokotusten ajanvaraus alkoi 1.10., OmaEP digipalvelussa.

Influenssarokotusten ajanvaraus toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa ensisijaisesti digitaalisesti ja vastaanotto on ollut hyvä. Rokotusaikoja on varattu OmaEP digipalvelun kautta 10.10. mennessä jo yli 4000 kpl.

Ajanvarauksen myötä OmaEP digipalvelun käyttäjämäärät ovat lähteneet jyrkkään nousuun – 1.10. lähtien palveluun rekisteröityneiden käyttäjien määrä on kasvanut yli 50 prosentilla. Lisääntynyt käyttäjämäärä on näkynyt myös muissa OmaEP:n kautta saatavissa palveluissa, kuten chat-palveluissa. Esimerkiksi hoitajan ja lääkärin, neuvolan, suun terveydenhuollon ja mielenterveyspalveluiden chattien asiakasmäärissä on ollut selvää kasvua lokakuun alussa.

Rokotukset käynnistyvät 21.10. alkavalla viikolla ja rokotusaikoja on vielä hyvin saatavilla. Rokotuksia annetaan tänä syksynä vain ajanvarauksella. Puhelinajanvaraus avautuu torstaina 10.10., eli yli viikon digitaalista ajanvarausta myöhemmin. Puhelinajanvarauksessa on käytössä takaisinsoitto.

Digitaalisen ajanvarauksen priorisointiin päädyttiin useista syistä. OmaEP digipalvelussa asiakas voi rauhassa valita itselleen sopivan ajan, ja myös varatun ajan peruminen sekä uuden ajan varaaminen onnistuu samassa palvelussa. Mitä useampi asiakas varaa ajan digitaalisesti, sitä vähemmän puhelinajanvaraus ruuhkautuu.

Influenssarokotusten ajanvaraus on ensimmäinen OmaEP digipalvelussa lanseerattu ajanvaraus. Loppuvuoden aikana myös muiden palveluiden aikoja tulee varattavaksi OmaEP:hen. Ajanvaraus täydentää OmaEP:n jo valmiiksi laajaa palveluvalikoimaa: tällä hetkellä sen kautta voi asioida useissa eri chat-palveluissa ja liittyä etävastaanotolle.

Näin varaat ajan influenssarokotukseen

Varaa aika OmaEP-sovelluksella:

  1. Lataa ja asenna OmaEP-sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta. Löydät sen hakusanalla OmaEP.
  2. Kirjaudu sovellukseen ensimmäisen kerran verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen sovellus kysyy, haluatko asettaa kasvo- tai sormenjälkitunnistuksen.
  3. Valitse palveluista ”Varaa aika”.
  4. Hae palvelua kirjoittamalla hakukenttään ”influenssarokotus” ja valitse haluamasi kunta.
  5. Selaa kalenterista vapaita aikoja ja valitse sopivin.

Jos sinulla ei ole älypuhelinta tai et voi ladata mobiilisovellusta, voit varata ajan internet-selaimella osoitteessa www.omaep.fi. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla ja seuraa sen jälkeen ohjeita kohdasta 3 alkaen.



 

JÄTÄ KOMMENTTI