Lappajärven kunnanhallituksen päätöksiä

0

Lappajärven kunnanhallituksen päätöksiä kokouksesta 10.10.

Valiokuntien ja viranhaltijapäätösten tiedottaminen/otto-oikeuden käyttö

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Siivoushenkilön toimen täyttölupa

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Koulunkäynninohjaajan palkkaaminen, luokat 7-9

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Länsirannan koulun myynti

Keskustelun jälkeen kunnanhallitus päätti pyytää hyvinvointivaliokunnalta selvityksen koulun käyttövuoroista ja käyttömaksuista sekä tekniseltä valiokunnalta selvityksen koulun sulkemisen jälkeisistä käyttökustannuksista.

Rantakankaan koulun myynti

Keskustelun jälkeen kunnanhallitus päätti pyytää hyvinvointivaliokunnalta selvityksen koulun lappajärveläisten käyttövuoroista ja käyttömaksuista sekä tekniseltä valiokunnalta selvityksen koulun sulkemisen jälkeisistä käyttökustannuksista. Lisäksi päätettiin pyytää selvitys mahdollisista korvaavista tiloista.

Varhaiskasvatuksen tulosraportti ajalta 1.1.-30.6.2024

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ottaa käsittelyyn lisälistan.

Etelä-Pohjanmaan Maakuntakaava 2050, Valitus

Valmistelija: Juha-Matti Näykki, tekninen johtaja

Lappajärven kuntaan on toimitettu 04.10.2024 oikaisuvaatimus koskien Lappajärven kunnan valitusta, joka kohdistuu Mvalt 16.09.2024 § 22 päätökseen.

Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan, että Lappajärven kunnan on otettava pois valituksensa, joka on kohdistettu Vaasan Hallinto-oikeuteen.

Kunnanhallituksen päätös 23.9.2024 § 139 on vasta valmisteleva toimi. Tällaisesta päätöksestä ei kuntalain 136 §:n perusteella saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalistusta. Vaikka kunnan valitusosoitus on ollut virheellinen ja sallinut oikaisuvaatimuksen tekemisen, virheestä ei seuraa, että päätös olisi valituskelpoinen.

Oikaisuvaatimuksen käsittelyssä sovelletaan kuntalakia ja lisäksi hallintolain säännöksiä toissijaisina ja täydentävinä. Oikaisuvaatimus on käsiteltävä viivytyksettä, mikä tarkoittaa yleensä sitä, että asia on valmistelun jälkeen pyrittävä ottamaan toimielimen seuraavaan kokoukseen.

Oikaisuvaatimus jätetään tutkimatta, jos päätös, johon oikaisua haetaan, koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Toimivalta

Lappajärven kunnan hallintosäännön § 24 kunnanhallituksen tehtävät ja toimivalta kohdan kolme mukaan kunnanhallitus valvoo kunnan etua ja, jollei hallintosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa.

Esittelijä: Kunnanjohtaja Sami Alasara

Lappajärven kunnanhallitus päättää jättää tutkimatta oikaisuvaatimuksen, koska kunnanhallituksen päätös 23.9.2024 § 139 koskee vain asian valmistelua.

Päätös: Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. 

Takauksen voimassaolon jatkaminen/ Kiinteistö Oy Lappajärven Vuokratalot

Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Ollila ja Väkeväinen ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.



 

JÄTÄ KOMMENTTI