Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella kaksi tartuntaa vuoden vaihteessa 

0
Terveyskeskus

Koronatilanne Virrat–Ruovesi -yhteistoiminta-alueella on jatkanut kehittymistään kahdella tartunnalla uudenvuoden ja vuoden alun aikana. Loppuviikosta on todettu yhteensä kaksi uutta tartuntaa Virroilla. Tartunnoista ainakin toinen on osa aiempaa tartuntaketjua, joka on tuonut reilun kahden viikon aikana useita tartuntoja ja altistumisia alueelle.

Maanantain 4.1.2021 tiedon mukaan Virroilla on karanteenissa kaikkiaan 27 henkilöä ja Ruovedellä kolme. Luvuissa on mukana altistuneet ja tartunnan saaneet. Altistuneita on kaikkiaan 18, joista 16 virtolaista. Kaikkiaan tartunnan saaneita koko vuoden ajalta on Virroilla 19 ja Ruovedellä 8.

Sen sijaan Virtain vuodeosaston toiminta on palautumassa normaaliksi. Karanteenien päättyessä ja tartuntaketjun ollessa tiedossa, tällä hetkellä ei ole tarvetta pitää voimassa toiminnan laajamittaista supistamista, vaan vuodeosastolla on valmius siirtyä toimimaan joustavasti 21-paikkaisena. Tähän siirrytään vuodeosaston joustavin järjestelyin 5.1.2021 alkaen.

Juha Viitasaari

– Tauti liikkuu edelleen alueella. Vaikka tämä tartuntaketju olisi tunnistettu, on selviä viitteitä, että korona vaanii edelleen tälläkin alueella. Jokainen kodin ulkopuolinen kontakti aiheuttaa vaaran altistumiselle, mistä syystä suosituksia tartunnoilta suojautumisesta ja rajoituksia kokoontumisista on erittäin tärkeä noudattaa jatkossakin, kaupunginjohtaja Juha Viitasaari korostaa.

Pirkanmaan koronanyrkki käsittelee omien suositustensa jatkoa kokouksessaan 5.1.2021. Tuolloin ratkeaa esimerkiksi liikuntatilojen sulkemista koskevien suositusten jatkuminen. Aluehallintoviraston päätökset esimerkiksi kokoontumisrajoituksista on viimeisen päätöksen mukaan voimassa 17.1. saakka.


 

JÄTÄ KOMMENTTI