Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella palveluseteli tulee käyttöön 1.1.2023 alkaen ikäihmisten ympäri-vuorokautiseen palveluasumiseen, säännölliseen kotihoitoon ja lääkinnälliseen kuntoutukseen (fysioterapia, lymfaterapia, toimintaterapia ja puheterapia).
Hyvinvointialue järjestää kiinnostuneille yrittäjille maksuttomia koulutuksia palvelusetelituottajaksi hakeutumisesta ja PSOP-palvelusetelijärjestelmästä 17.11., 22.11. ja 24.11.2022 klo 17–18.30. PSOP-järjestelmässä tapahtuu mm. palveluntuottajaksi hakeutuminen ja palvelusetelipäätösten hallinnointi.
Koulutukseen osallistuminen ei sido yrittäjää mihinkään, joten koulutukseen voi osallistua myös lisätiedon saamiseksi. Koulutukseen voi ilmoittautua www.epsoteuudistus.fi–sivuston kautta tai suoraan tästä linkistä.
Palveluntuottajien haku aukeaa PSOP-järjestelmässä 17.11.2022. Palvelusetelituottajaksi hakeutuminen on siitä eteenpäin jatkuvasti avoinna, ellei hyvinvointialue myöhemmin toisin päätä.
– Alueen yrittäjillä on nyt kovasti odotettu mahdollisuus hakeutua hyvinvointialueen palvelusetelituottajaksi niissä palveluissa, joihin palvelusetelisääntökirjat on valmisteltu ja hyväksytty, kannustaa Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen asiakaspalveluiden asiantuntija Miia Hietaniemi.
Hyvinvointialueen palveluntuottajiksi hyväksytään kaikki hakijat, jotka täyttävät sääntökirjoihin kuvatut kriteerit. Kun palvelusetelit tulevat käyttöön vuoden alusta, hyvinvointialueen asiakkaat voivat valita haluamansa palveluntuottajan hyvinvointialueen hyväksymien palvelusetelituottajien joukosta. Palveluseteliä voivat käyttää ne hyvinvointialueen asiakkaat, joille on myönnetty oikeus palveluseteliin.
Palveluseteli on yksi tapa järjestää hyvinvointialueen lakisääteisiä sosiaali- ja terveyspalveluita. Palveluseteli on sitoumus, jolla hyvinvointialue korvaa palvelujen tuottajan antaman palvelun kustannukset hyvinvointialueen ennalta määräämään arvoon asti.