Pentti Hautala
ALAVUS/ TÖYSÄ
Töysän Yrittäjäyhdistyksen kirkkopyhä on järjestetty syksyisin jo useamman vuosikymmenen ajan. Poikkeusta ei tehty tähän pitkään perinteeseen nyt koronakautenakaan.
Ensin kokoonnuttiin kirkkoon Jumalanpalvelukseen. Kirkosta siirryttiin vanhaan viljan lainamakasiiniin kahvi- ja hartaustilaisuuteen. Jumalanpalveluksen toimittivat Alavuden seurakunnan kappalaiset Elina Mäki ja Juha Martikainen. Kanttorina toimi Mari Järvinen. Evankeliumit luki yrittäjä Klaus Lavila. Klaus lauloi ja musisoi kitarallaan monia hartaita ja muitakin tilaisuuteen sopivia sävelmiä.
Jumalanpalveluksen lopuksi Lavila esitti laulun marjametsään menemisen kannustamisesta. ”Kaikki marjat laitetaan suuhun, kotiin ei viedä mitään”. Sai kaikkien kirkonpenkeissä istuneiden ilmeisiin innostuneen ilmeen. Laulu kannusti samalla monia, runsasta marjasatoa poimimaan. -Suuhun laittamisen lisäksi myöskin tuomaan kotiin.
Kappalainen Elina Mäki otti saarnansa aihetta muun muassa Matteuksen luvusta 11. -Tulkaa minun tyköni kaikki työtä tekevät ja raskautetut, niin minä annan teille levon”.
-Jeesus kutsuu kaikkia luokseen ja myöskin lepäämään. Jeesuksen ilosanoma ja kutsu kuuluu jokaiselle meille, jotka yritämme sekä elämme yksin ja yhdessä, muistutti Mäki.
Jumalanpalveluksesta siirryttiin kirkkopihassa sijaitsevaan vanhaan viljan lainamakasiiniin. Sinne oli yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsen Tarja Kuismin kattanut kahvipöydän. Kirkkokahvit herkkuineen maistuikin kovasti kaikille, kylmähkössä hirsirakennuksessa.
Yrittäjien puheenjohtaja Matti Leinonen toivotteli osallistujat tervetulleiksi.
Alavuden seurakunnan, Töysän toiminta-alueen kappalainen Juha Martikainen muistutti puheessaan muun muassa yrittäjien toiminnan tärkeydestä.
-Yrittäjiä pitäisi meidän kaikkien muistaa kiittää ja kunnioittaa. Antavathan he toiminnallaan työtä ja toimeentuloa sekä erilaisia palvelujakin meille jokaiselle.
-Yrittäjä pitävät, omalta tärkeältä osaltaan kyliä asuttuna ja elävinä. Jos yritystoiminta lakkaa, niin seurauksena elämä vaikeutuu ja kylät hiljenevät, muistutti Martikainen.
Kanttori Mari Järvinen säesti virret ja laulut, 1800-luvulta peräisin olevalla suurikoisilla harmonilla. Ja hyvät soinnut Mari saikin kuuluviin, museolta makasiiniin vuosia sitten siirretyllä soittopelillä.