ELÄKELIITTOLAISTEN LIIKUNTAPÄIVÄ ERITTÄIN SUOSITTU

0
EL:n liikuntapäivä aloitettiin tuolijumpalla. (Kuva: Pentti Hautala)

Pentti Hautala
ALAVUS/ TÖYSÄ

Suomen aktiivisimpien yhdistystoimijoiden joukkoon kuuluvan, Eläkeliiton Töysän paikallisyhdistyksen liikuntapäivä keräsi kaikkien aikojen osanoton.

Nyt koronarajoituksien helpotettua, Ritolassa sijaitsevalle Ylipään nuorisoseuralle ja sen kentälle kokoontui ennätysmäärä naisia ja miehiä syksyn liikuntapäivään.

45-vuotta toimineen yhdistyksen vastaavassa tapahtumassa oli keväällä, neljä vuotta sitten Tuuri Resort-lomakylässä mukana 53 henkilöä. Nyt pistetiin paremmaksi, kun koolla oli kuutisenkymmentä kiinnostunutta.

EL:n Töysän yhdistyksen puheenjohtaja Pirkko Kallio olikin oikeutetusti hehkuvana hymytyttönä, kun sai toivottaa pilvipoutaisessa säässä ennätyksellisen suuren joukon tervetulleeksi. Osanottajia oli töysäläisten lisäksi ainakin Ähtäristä, Alavudelta, Kuortaneelta ja Alajärveltä.

Vauhdikkaan ja musiikillisen jumpan ohjasi Liis Ranta-Knuuttila. (Kuva: Pentti Hautala)

Hyvään ja kaikin puolin täydellisesti onnistuneeseen, liikunnalliseen vireeseen ohjasi alkajaisiksi, rempseällä ja musiikillisella tuolijumpallaan kaikki rennoiksi Liis Ranta-Knuuttila os. Toomingas.

Liis on entinen, monenkin lajin, huippu-urheilija ja vetää tällähetkellä Alavuden liikuntatoimen emännöimää, Kuudestaan Ry:n liikunnasta hyvinvointia hanketta. Ja ainakin nyt hanke tavoitti sataprosenttisesti tarkoituksensa.

Nuorisoseuran ulkokentällä kisattiin  liikuntapäivän aikana monessa lajissa. Kaikki niistä saivat hyvän suosion osakseen ja niinpä aika kuluikin monen tunnin ajan rattoisasti.

Pinnistyksien päätteeksi saatiin nauttia vielä seurantalon sisätiloissa Anna Hautamäen kokkaamista kahvipöydän antimista .

Kilpailut käytiin rintarinnan, yhteisissä naisten- ja miesten sarjoissa. Painonheitossa kuitenkin miehet heittivät 4-ja naiset 2 kilon painoa. Myöskin hernepussin heitossa naiset kisasivat lyhemmältä matkalta kuin miehet.

Kahden lajin voittaja Terho Vilmilä seuraa Tonkumi-kisan tarkimman Antti Mantereen heittoja. (Kuva: Pentti Hautala)

Painonheitossa voittajaksi voimaili Terho Vilmilä 2) Pentti Hautala 3) Jukka Pellonpää.

Tonkumi, lypsykoneen kumin, tonkkaanheiton voittajaksi onnistui, ties monennenko kerran Antti Mantere, 2) Terhikki Yli-Kätkä, 3) Tuula Välkky.

Hernepussin heitossa parhaiten onnistuivat Arja Haapanen ja Liisa Pärnänen. Yleisaiheisen tietokilpailun parhaat olivat Hilkka ja Olli Ahtola.

Terhikki Yli-Kätkä tarjosi tiukan vastuksen lypsykoneen imukumien heitossa. (Kuva: Pentti Hautala)

 

Tulitikkua heitti pisimmälle Terho Vilmilä ja toinen oli Jorma Vaahtera ja kolmas Pirkko Raja-aho.

 

 

 

 


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI