Antti Kurvinen | Suomi ajelehtii – ministerit istuvat rasismikurssilla

0
Kansanedustaja Antti Kurvinen (Suomen Keskusta/2020 )

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen hallituksen budjettiriihestä:

Suomessa on yli 300 000 ihmistä työttömänä, talous ei kasva, arjen kustannukset nousevat ja terveys- ja vanhuspalveluja ajetaan alas. Leikkaamaan ja veronkorotuksiin kyllä pystyttiin, mutta mitä näille isoille arjen asioille tehtiin? Ei yhtään mitään.

Tavallisten ihmisten asiat jäävät hoitamatta ja Suomen ongelmat ratkaisematta, kun ministerien aika näyttää menevän muuhun. Jos ei edellisen hallituksen syyttelyyn, niin sitten rasismikurssitukseen.

Pääministerin johtajuus murenee. Maa ajelehtii, vaikka nyt olisi pitänyt kääntää kaikki kivet talouskasvun tuplaamiseksi, palvelujen pelastamiseksi ja käänteen aikaansaamiseksi. Kun tilanne on tämä, puheet Suomen parempaan suuntaan menemisestä tuntuvat lähinnä irvokkailta.

Edes tolkuttomimpia päätöksiä, kuten kotitalousvähennyksen heikentämistä, ei oltu valmiita muuttamaan. Ei, vaikka se yhdessä alvin jättikorotuksen kanssa uhkaa viedä viimeisetkin emmeet Suomen saamiselta nousuun.

Varmaa on vain, että ministerit joutuvat pakolliseen rasismikurssitukseen. Se kertoo kaiken Suomen – ja hallituksen – nykymenosta.

Ministereitä joudutaan kouluttamaan asioista, jotka ovat tavallisille, sydämensivistyneille ihmisille sanomattakin selviä. Ei tässä meinaa enää Kurvisellakaan sanat riittää. Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen.



 

JÄTÄ KOMMENTTI