Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavus, Tusanranta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä kokouksesta 9.9.2024

Kaupunginhallitus käsitteli Alavuden rantaosayleiskaavan viidennen osan, joka käsittää Töysän järvien osa-alueen 3. Tässä osassa on 25 järveä, ja kaavoituksella muodostuu 97 uutta lomarakennuspaikkaa. Töysän järvien kaavoituksessa on kolmessa osassa nyt käsitelty yhteensä 74 vesistöä ja 329 uutta lomarakennuspaikkaa. Maanomistajia on kontaktoitu lähes tuhat, heistä pieni enemmistö Alavuden ulkopuolella asuvia. Tämän vaiheen kaavoitus asetetaan nyt nähtäville.

Tarkastuslautakunta on 17.6.2026 luovuttanut vuoden 2023 arviointikertomuksen. Kaupunginhallitus käsitteli kertomukseen esitetyt vastaukset, ja esittää ne valtuustolle selvityksenä.

Kaupunginhallitus päätti esittää talouden sopeuttamisohjelmaa valtuustolle. Hallitus teki eräitä muutoksia kesäkuussa 2024 hyväksymäänsä ohjelmaan, joka käsitti 2,2 Milj€ talouden vahvistamisen vuosille 2025-2028, ja jonka mukaan kaupungin talous kääntyisi positiiviseksi tilivuonna 2027. Kaupunginhallitus hyväksyi nyt talousohjelmaesitykseen muutokset kaavateiden hoidon ja viherpalveluiden rajaamiseen, sekä muutoksen koulujen kaksiopettajaisuuden rajaan. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle, että kaupunki jatkaa yksityisteiden hoitoa kustannuksia merkittävästi karsien, ja esittää yläkoulujen yhdistämisen siirtämistä vuoteen 2030 vuoden 2028 sijasta.

Kaupunginhallitus hyväksyi talousarvioraamin ja talousarvion laadintaohjeet. Kehyslaskelma tarkentuu syksyn aikana talouden tasapainottamisohjelman hallituksen budjettiriihen ja valtion talousarvioesityksen sekä päivitettyjen verotulo- ja valtionosuuslaskelmien myötä.

Alavuden Jäähalli Oy:n konsernitilin luottolimiittiä päätettiin nostaa jäähdytyskoneen kylmälaitteiden vaurion aiheuttaman äkillisen kustannuksen vuoksi. Korjausten käynnistäminen ripeästi on tarpeen, koska väliaikaiset ratkaisut ovat kalliita.



 

JÄTÄ KOMMENTTI