Alavuden valtuusto kunnioitti pitäjänneuvos Heikki Sytelän muistoa hiljaisella hetkellä

0
Valtuuston hiljainen hetki.

Alavuden kaupunginvaltuuston syyskauden ensimmäisen kokouksen alussa maanantaina 16.9.2024 vietettiin hiljainen hetki edesmenneen pitäjänneuvoksen ja pitkän linjan kuntapoliitikon Heikki Sytelän muistolle. Sytelä menehtyi syyskuun ensimmäisenä päivänä 90-vuotiaana.

Sytelä oli ammatiltaan maanviljelijä ja hoiti kotitilaansa sekä porsitussikalaa yhdessä perheensä kanssa. Vuonna 1965 hän lähti mukaan kunnallisiin luottamustoimiin ja oli valtuutettuna aina vuoteen 1996 saakka. Vuonna 1971 hän tuli kunnanhallituksen jäseneksi ja kaupunginhallituksen puheenjohtajana hän toimi aina vuoteen 2000 saakka. Luottamustoimien ohella hän viihtyi luonnossa metsätöissä tai rakennushommissa.

Luottamustoimissaan hän näki Alavuden kehittyvän maalaiskunnasta kauppalaksi ja sitten kauppalasta kaupungiksi. Pitkäaikaisen kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden ohella hänellä oli myös monia muita luottamustoimia niin omassa kunnassa kuin Kuusiokuntien ja maakunnan alueella kuten esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan maakuntaliitossa ja Suomenselän neuvottelukunnassa. Ansiokkaasta luottamustoimien hoitamisesta hän sai myös tunnustusta kuten Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein vuonna 1979, Suomen Kunnallisliiton hopeisen ansiomerkin vuonna 1984 sekä pitäjänneuvoksen arvonimen vuonna 1994.

Sytelä osasi luoda luotettavan ja rohkaisevan ilmapiirin, jossa oli helppo hoitaa vakaviakin asioita. Lisäksi hänet tunnettiin rauhallisena ja asiallisena, aina asioihin ja niiden taustoihin hyvin perehtyvänä luottamushenkilönä. Lukeminen olikin hänelle mieluisaa ja hän suoritti aikoinaan myös yliopisto-opintoja niin kunnallispolitiikasta kuin yhteiskuntatieteistäkin Tampereen yliopistossa. Opinnot vahvistivat hänen osaamistaan ja taitoaan kunnallisasioiden hoitajana.

Tämä monipuolinen kunnallisvaikuttaja asui viime päiviinsä saakka kotonaan Alavuden Sapsalammilla, jossa seurasi yhä sekä kotikunnan että valtakunnan ajankohtaisia asioita ja päätöksentekoa.

 

 

 



 

JÄTÄ KOMMENTTI