Vanhustenviikolla kohtaamisia ja yhdessä tekemistä Alavudella

0
Kuva: Alavuden kaupungin liikuntapalvelut

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko 7.-13.10.2024 on valtakunnallinen Vanhustenviikko.

Tänä vuonna viikon teemana on Hyvä arki, hyvä mieli. Alavudella Vanhustenviikolla on ikäihmisille tarjolla tapahtumia, jotka on suunniteltu tukemaan hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja toimivaa arkea. Viikon tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille ikäihmisille.

Vanhustenpäivä 6.10.2024

Valtakunnallisen Vanhustenpäivän pääjuhlaa vietetään tänä vuonna Keravalla. Juhlan ohjelmaa klo 13-14 voi seurata suorana lähetyksenä verkossa ja sen lisäksi ohjelmasta tulee tallenne, jota voi katsoa jälkikäteen.

Alavudella sunnuntaina 6.10.2024 vietetään Alavuden kirkon 110-vuotisjuhlaa, jonka kunniaksi Alavuden kirkossa on juhlamessu klo 10 alkaen. Messun liturgia on viime vuosisadan alusta ja virret vanhasta virsikirjasta. Messun jälkeen kirkossa tarjoillaan kahvit ja kuullaan muun muassa rovasti Leo Väyrysen historiapuhe.

Digitaitoja ja liikuntaa 

Tiistaina 8.10.2024 vietetään SeniorSurf-päivää, jonka tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä tutustumaan digilaitteisiin ja -palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin. Alavuden kaupunki järjestää Elinkeinotalolla Huhtamäki-salissa tilaisuuden, jossa katsotaan klo 13-14 yhdessä verkkoluento ”Mitkä mediataidot? Tietoa ja vinkkejä senioreille”. Aiheissa on mukana median monipuoliset mahdollisuudet, tiedonhaku, luotettavan tiedon arviointi sekä turvallinen asiointi. Ennen luentoa tarjolla on kahvia ja aiheeseen liittyviä esitteitä klo 12.30 alkaen. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Keskiviikkona 9.10.2024 klo 12.00-12.45 jumpataan livemusiikin tahtiin Alavuden Kulttuurikeskuksessa. Tuolijumppaa ohjaa liikunnanohjaaja Anniina Mäkelä ja haitarimusiikkia saadaan Alavuden Kaksirivisiltä. Jumpan jälkeen nautitaan kahvit. Jumpasta ehtii hyvin Alavuden kirjastossa klo 14 alkavaan Senioreiden digipäivään, jossa OP Sydänmaan edustajat kertovat sähköisistä pankkipalveluista ja verkkohuijausten estämisestä.

Torstaina 10.10.2024 tuolijumppaa musiikin tahtiin on luvassa Töysän nuorisoseurantalolla klo 9.45-10.30. Taustamusiikista vastaa Alavuden Kaksiriviset. Jumpan jälkeen tarjolla on kahvia ja pelaamista sisällä tai ulkona jatketaan yhdessä klo 12 saakka. Kahvihetkeä varten kehotetaan ottamaan oma muki mukaan.

Torstaina luvassa on myös AVAS Kotien järjestämä maksuton elokuvanäytös Alavuden Kino-Kyntäjässä klo 13.00. Mielensäpahoittajan rakkaustarina -elokuvaa mahtuu katsomaan 50 elokuvan ystävää. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisia otetaan vastaan Alavuden kaupungin neuvonnassa 9.10.2024 klo 15 saakka.

Vanhustyön keskusliitto järjestää vanhustenviikolla erilaisia verkkoluentoja viikon teemapäivien mukaisesti. Luentoja voi seurata etänä kotona Teams-yhteydellä. Luentojen aiheina on muun muassa ikäystävällinen koti, ikääntymisen ennakointi ja vapaaehtoistoiminta. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkit löytyvät sivuilta www.vtkl.fi/vanhustenviikon-teemapaivat

Alavuden kaupungin ikäihmisten ja vammaisten neuvostot toivottavat kaikille oikein hyvää Vanhustenviikkoa ja haastavat kaikkia senioreita mukaan viikon tapahtumiin!



 

JÄTÄ KOMMENTTI