Alajärven Osuuspankki ajan hermolla – Nyt parannetaan energiatehokkuutta

0
Toimitusjohtaja Markku Pelkonen esittelee aurinkopaneeleja asiakasjohtaja Minna Sippolalle

OP Alajärvi on parantanut energiatehokkuutta uusimalla koko kiinteistön valaistuksen led-valoiksi. – Laskimme talvella toimitilojemme lämpötilaa yhdellä asteella. Näiden vaikutus energian kulutukseen oli – 9,8% Työ jatkuu …

Toimitusjohtaja Markku Pelkonen iloitsee onnistuneesta hankkeesta. – Kannamme vastuumme ja pystymme muun muassa pienentämään omaa sähkönkulutustamme ja hiilijalanjälkeämme, jotka ovat meille tärkeitä tavoitteita.
– Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Energiatehokkuustoimenpiteet ja aurinkopaneelit ovat konkreettisia tekoja tavoitteen saavuttamiseksi.

Yhteistyö Pitkäsen Sähköasennus Oy:n kanssa

– Asennus oli helppoa ja se hoitui nopeasti. Paneelit olivat kahdessa päivässä katolla valmiina ja tämän jälkeen saatiin tuotanto vauhdilla käyntiin.

Jo syksyllä 2022 aurinkopaneelit päätettiin hankkia paikalliselta Pitkäsen Sähköasennus Oy:ltä.

Aurinkopaneelit toimitilojen katolle. Kari Pitkänen ja Matti Saarela asentamassa paneeleja.

Asennus käynnistyi toukokuussa ja toimitilojen katolle asennettiin 54 kotimaassa koottua Salo Solarin paneelia, joiden alumiiniprofiilit on valmistettu osittain kierrätysalumiinista Mäkelä Alulla.

Oma tuotanto on käynnistynyt ja tällä pankki tasaa kulutuspiikkejä. Arvio sähkönkulutuksen vähenemisestä on noin 15 prosenttia.

Ismo Pitkänen (kuvassa) viimeistelee säädöt tuotantokuntoon

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI