Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta sai uusia kohteita

0

Viime kesänä lanseeratulle Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartalle on lisätty runsaasti uusia kohteita ympäri maakuntaa. Tiedätkö esimerkiksi, missä sijaitsee maailman suurin perunankuorimaveitsipatsas tai Hugo Simbergin muistomerkki? Tai mikä kumma on piiskoomänty?

Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartalle on koottu kohteita maakunnan jokaisesta 18 kunnasta yhteistyössä kuntien kulttuurivastaavien kanssa. Digikartta nostaa esille kuntiemme kulttuurin helmiä kuvin ja tarinoin sekä auttaa navigoimaan perille kohteisiin. Karttaan pääsee tutustumaan osoitteessa epliitto.fi/kulttuurikartta.

– Verkko-oppaan avulla voi tutustua niin alueemme arkkitehtuuriin, historiaan, perinteeseen kuin taiteeseen ja poimia ideoita vaikka kesälomareissuille. Kartta on mukava matkaopas niin maakunnan asukkaille kuin kauempaakin tulleille ja täällä lomaileville, iloitsee Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma.

Kohteita on päivityksen jälkeen kaikkiaan huimat 136 kappaletta. Uusia kohteita ovat esimerkiksi Hämes-Havunen ja museokappeli Kauhajoella, tervahauta ja piiskoomänty Kuortaneella, Kauhajärven kirkko ja Alvar Aallon suunnittelema kellotapuli Lapualla, M-talo ja Graffitilandia Seinäjoella sekä Hugo Simbergin ja Topi Sorsakosken muistomerkit Ähtärissä. Tapahtumista kartalle nostettiin päivityksen yhteydessä muun muassa Isonkyrön 1700-luvun markkinat, Aalto Aesthetics ja NuermoFest Seinäjoella sekä Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen Soinissa.

– Etelä-Pohjanmaan kulttuurikartta tukee lähimatkailua mitä parhaimmalla tavalla. Uskon kartan yllättävän, sillä myös läheltä saattaa löytyä itselle entuudestaan tuntemattomia ja kiinnostavia kohteita. Lähimatkailu on myös ekologista, vinkkaa kehittämisasiantuntija Marika Puntala Etelä-Pohjanmaan liitosta ja Kulttuurin paikka -kehittämistehtävästä.

Kulttuurikartta on tuotettu osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa alueellista Kulttuurin paikka -kehittämistehtävää, joka on toteutettu Etelä-Pohjanmaan liiton ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden yhteistyönä. Syksyllä 2022 päättyvällä alueellisella kehittämistehtävällä on pyritty varmistamaan, että Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevaisuudessakin elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää. Kulttuurikartta pysyy verkossa myös tehtävän päätyttyä ja sen päivittämisestä vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto.

 


 

 

 

 

 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI