Heikki Koro | Vuosikymmenten värit- taidenäyttely Galleria Virinässä Virroilla

0
Akryylimaalaus "Joutsenet" Muroleen mökkirannasta.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin Galleria Virinässä on toukokuun loppuun saakka esillä Virroilla syntyneen ja nykyisin Tampereella asuvan, eläkkeellä olevan opettajan, Heikki Koron maalauksia.

Öljy -tai akryylitöitä voi ostaa omallekin seinälle samoin taiteilijan 80-vuotispäivän merkeissä julkaistun taidekirjan ”Vuosikymmenten värit”, jonka on toteuttanut hänen poikansa Hannu Koro. Esillä on kaikkiaan, ehkä hieman tummansävyistä, värikästä 22 taulua. Töiden joukosta löytyy myös kaksi muotokuvaakin.

Kirjan esipuheessa Heikki Koro valottaa taiteellisuutensa taustaa seuraavasti: Taiteellisuus on ihmeellinen polku, jonka alun löysin jo lapsena. Sen tien kulkija etsii kauneutta, lumoutuu luonnon kauneudesta, pysähtyy taulujen ääreen ja hivelee kaunista käsityötä. Hän kuvittaa näkemäänsä, maalaa mielikuviaan.

Jos taiteilijan työt saavat huomiota ja kiitosta, hänen askeleensa saavat ryhtiä ja nopeutta. Polku paljastaa aina vain uutta, mikä taiteen keinoin on tuotava muiden nähtäväksi. Olen saanut vaeltaa tuollaista polkua pian 80- vuotta.

Koska vielä aivot, silmät ja kädet toimivat, haluan näin taapertaa loppuun asti. Galleria Virinään on ilmainen sisäänpääsy ja se on auki ma-pe klo 10-15. -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI