JuhannusVirrat tapahtuma  keräsi ennätysyleisön Perinnekylään.

0
JuhannusVirrat tapahtumaan Perinnekylään osallistui ennätysmäärä yleisöä (Kuvat: JR)

Jarkko Ruohola / J-Pnews
VIRRAT

Virtain kaupungin järjestämä JuhannusVirrat tapahtuma  keräsi Perinnekylän alueelle juhannusaattona ennätysyleisön. Tuulisessa, mutta aurinkoisessa säässä vietettyihin rientoihin kokoontui karkeiden arvioiden perusteella runsaat 4000 juhannuksen juhlijaa.

 

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen
Tuomas Hirvonen

Monelle kävijälle juhannusaaton tapahtuma toimi sosiaalisena kohtaamispaikkana, jossa saattoi kohdata tuttuja jopa vuosikymmenien takaa. Markkinameininki oli kasvanut myös edellisistä vuosista. Nyt alueelta löytyi yhteensä lähes 70 markkinapistettä myyntikojuista, kahvi- ja ruokailupaikoista erilaisiin yhdistysten ja yhteisöjen informaatiopisteisiin.

Lapsille oli monipuolista touhua muun muassa pomppulinnasta keppihevosrataan ja poniratsastukseen.

Esiintymislavalla yleisöä viihdytti  Jori Otsa & Mah´Orkka ja Maanantaikappaleet.

Virtain kaupungin tervehdyksen juhannusaaton tapahtumaan toi kaupunginjohtaja Henna Viitanen.

Juhannus on suomalaisille erityinen juhla, jolloin kokoonnumme ystävien ja perheen kanssa nauttimaan keskikesän valosta ja lämmöstä. Tämä juhla symboloi luonnon ja elämän juhlaa. Mikä olisikaan parempi tapa, kuin aloittaa juhannuksen vietto täältä markkinahumusta.
Tämä on monelle jo pitkä perinne. Myös Virtain kaupungille. JuhannusVirrat tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2000, kun Virrat sai juhannuskaupungin tavaramerkin.

– Tämä tapahtuma käynnistää kunnolla Virtain kesän. Meillä on tänä kesänä ennen näkemätön määrä huikeita tapahtumia.  Eihän tässä ehdi  edes hengähtää, sillä jo maanantaina starttaa koko viikon kestävät Muksufestarit., johon ovat kaikki lapset ja lapsenmieliset tervetulleita.  Ikuisen Juhannuksen Festifaali ja KesäVirratSoi, perinteisiä lavatansseja, nimekkäitä esiintyjiä, stand uppia- ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä kesän monipuolisesta tarjonnasta mainiten. Myös kylässämme sykkii elämä ja tapahtumia riittää. Kannustan ehdottomasti lähtemään tutustumaan myös kylien tarjontaan , korosti Henna Viitanen.

Kaupunginjohtajan tervehdyksen jälkeen Rajalahden talomuseon pihassa esiintyi  Elvin Ukot johtajanaa Markku Sorvari.

Elvin Ukot

 

Tämän jälkeen kuultiin Juhannusjulistus, jonka esitti Tuomas Hirvonen. Juhannusaaton tapahtuma päätettiin lipunnostolla, josta vastasi Virtain Reservin Upseerit. JuhannusVirrat tapahtuman juontajana toimi Ari Dahlberg.-jr

Maanantaikappaleet

  

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI