Lasse Anttilalle kultainen kunniamerkki

0
Kunniakirjan luovutus
Lasse Anttila

Maakuntaneuvos Lasse Anttilalle on myönnetty Suomen Kuntaliiton kultainen kunniamerkki. Anttila otti huomionosoituksen vastaan Alavuden kaupungin-valtuuston vuoden viimeisessä kokouksessa maanantai-iltana 11.12.2023.

Kultainen kunniamerkki on korkein arvonannon osoitus, mikä kunnallishallinnossa voidaan myöntää. Sen saaminen edellyttää laajaa ja pitkää uraa kunnallisessa toiminnassa sekä merkittävää osallistumista tai vaikuttamista maakunnan toimintaan ja valtakunnalliseen poliittiseen ja järjestötoimintaan. Kunniamerkin myöntää Kuntaliiton hallitus arvioiden merkin saajaehdokkaan toimintaa kokonaisuutena. Kultaisia kunniamerkkejä ei vuosittain luovuteta kuin muutamia.

Hallituksen puheenjohtaja Marko Vainionpään puhe.

”On hienoa, että kaupungin asukkaista on löytynyt ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita ja uhraavat aikaansa kaupungin ja kaupunkilaisten hyväksi. Meilläkin on luottamushenkilöitä monessa mukana, paljon muuallakin kuin nyt tässä salissa”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marko Vainionpää totesi puheessaan.

”Luottamushenkilöidemme joukossa on myös sellaisia harvinaisia luottamushenkilöitä, jotka ovat toimineet pitkään joko valtuuston tai hallituksen puheenjohtajistossa. Tänään meillä on tähän liittyvä muistaminen”, Vainionpää jatkoi ja yllätti huomionosoituksen saaneen Anttilan, joka ei tiennyt asiasta etukäteen.

Lasse Anttilalla on monipuolinen ja pitkä ura luottamushenkilönä niin paikallisella kuin maakunnan sekä valtakunnan tasolla. Maakuntaneuvoksen arvonimen hän sai vuonna 2018. Kultaisen kunniamerkin Suomen Kuntaliitto ry myönsi Anttilalle Alavuden kaupungin hakemuksesta.

Anttila on ollut Alavuden kaupunginvaltuuston valtuutettuna jo 20 vuotta, joista useita vuosia myös kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana. Alavus-Töysä -kuntaliitoksen valmisteluiden aikana hän toimi yhdistymishallituksen puheenjohtajana. Hän on myös toiminut useiden kuntayhtiöiden hallituksissa sekä yrittäjäjärjestöissä niin Alavuden, Etelä-Pohjanmaan kuin Suomen Yrittäjissä. Etelä-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksessa hän on vaikuttanut 13 vuotta, joista kaksi kautta puheenjohtajana.

Merkittävä määrä toimintavuosia Anttilalle on kertynyt myös Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän hallituksen puheenjohtajana ja työ tällä saralla jatkuu Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston ja aluehallituksen jäsenenä. Terveyden ja hyvinvoinnin edistämistyötä Anttila on tehnyt toimiessaan useiden vuosien ajan myös Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n puheenjohtajana. Muuta järjestötoimintaa, joissa Anttila on toiminut aktiivisesti on muun muassa Eläkeliiton Alavuden yhdistyksen sekä Pohjalaisten Neuvosseuran puheenjohtajuus.


 

JÄTÄ KOMMENTTI