MIEHET HIIHTIVÄT JÄRVI-POHJANMAATA MAAILMANKARTALLE

0
Kuvassamme Lappajärven ympärimarssin talvinen JATKOTEMPAUS hiihtämällä! Lienee mukana myös kisassa? Alajärven kaupunginjohtaja (kesk) Vesa Koivunen, (vas) Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli toteuttivat maailman pisimmän kuntajohtajien hiihtokokouksen hiihtämällä Lappajärven ympäri 5.3.2021 (Arctic mayors ski march). Miehet raskaan hiihtomarssin jälkeen

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen, Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara ja Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli toteuttivat maailman pisimmän kuntajohtajien hiihtokokouksen hiihtämällä Lappajärven ympäri 5.3.2021 (Arctic mayors ski march). Hiihtokokous oli jatkoa viime kesän marssille Lappajärven ympäri, joka käytiin tuolloin lähes 35 asteen helteessä. Tänä vuonna hiihto Lappajärven ympäri käytiin myös erittäin haasteellisissa olosuhteissa, koska jäällä oli paljon vettä ja upottavaa pehmeää lunta.

Lähes 15 tunnin pituisen hiihtomarssin aikana johtajat suunnittelivat uusia kehittämisideoita alueen vetovoiman ja tunnettavuuden lisäämiseksi, elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi ja kuntien välisen yhteistyön edelleen lisäämiseksi.

Ohessa muutama keskeinen aihekokonaisuus, joita kuntien johtajat lupaavat lähteä yhdessä viemään eteenpäin:

1. Lappajärven jääkaruselli-tapahtuman hankkeistaminen talviajan yhdeksi alueen
päätapahtumista Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueella. Alueen yritysten voimakas läsnäolo tapahtumassa COVID19:n jälkeen.

2. Yhteistyön lisääminen erilaisten kuntakohtaisten tapahtumien järjestämisien
osalta koskemaan koko aluetta.

3. Alueen elinkeinoelämän ja kuntien välinen elinkeinoseminaari. Korona-exit-strategian rakentaminen yhdessä yrittäjien, kuntien ja JPYP Oy:n kanssa.

4. Kansainvälisen yhteistyön tiivistäminen.

5. Uuden kuntajohtaja-tempauksen suunnittelu (kuntajohtajien marssi ja kuntajohtajien hiihto). Mitä seuraavaksi?

6. Tue paikallista yritystä -kampanja koronan aiheuttamien ongelmien osaratkaisuksi.

Koivunen, Alasara ja Leijonanmieli toteavat yhdessä, että energiatasojen laskiessa ja
matkan rasitusten alkaessa tuntumaan ihminen on aidoimmillaan. Nämä tempaukset
ovat lujittaneet johtajien luottamusta toisia kohtaan sekä lähentäneet muutoinkin
alueen ihmisiä keskenään. Pitkän hiihdon aikana syntyi monenlaisia ajatuksia eri aihe-alueisiin ja miehet näkevät nämä erinomaisina tapoina kehittää toimintaa. Miehet toteavat synnyttäneensä aivan uudenlaisen tavan kokoontua ja kehittää toimintaa sekä
markkinoida aluetta kansallisesti ja kansainvälisesti. Palaute on ollut pääsääntöisesti
myönteistä. Tämä pistää myös liikkumaan, jotta jaksaa seuraavan kuntajohtajatapaamisen, joka voi hyvinkin olla rankempi kokemus kuin edellinen.


 

JÄTÄ KOMMENTTI