Mölkyn pelaaminen suosiossa Killinkoskella

0
Mölkkyä pelataan tiistai-iltaisin kyläkauppa Killin Jätin pihassa.

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtain Killinkoskella sijaitsevalle Killin Jätin kyläkaupan pihalle kerääntyy tiistai-iltaisin kolmisenkymmentä mölkyn pelaamiseen ”hurahtanutta” naista ja miestä.

Osaanottajakaarti on selvästi seniori-ikäistä, sillä nuorisoa ei paikalla näy. Killinkosken oman väen lisäksi pejaajia tulee Virroilta ja Ähtärin Peränteeltä. Pelaajat muistelevat, että menossa olisi jo viides kausi. Pelit aloitetaan heti keväällä ja jatketaan syksyn pimeälle.

– Joskus on taidettu pelata jopa autojen valojen avustamana, kertoo innokas naismölkkyilijä.

Itse pelipaikka on haasteelinen, sillä pelialusta on asfalttia. Kysymykseen millaiset palkinnot parhaille jaetaan, vastataan ”pilke” silmäkulmassa , että todella ”mahtavat”, mutta niistä ei kerrota.

Sivusta seuratessa näkyy selvästi, että ketkä ovat ”hakoja” mölkyn taidossa. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä kaikki ovat innolla mukana ja kannustusta jaetaan vilpittömästi kanssakilpailijoille.

Mölkyn pelaamisen aloittamisesta Killinkoskella saa kiittää entistä Killin Jätin kyläkauppiasta Juha Kilpiötä, jonka ideasta homma käynnistyi. Virallisesti pelitapahtuman nimi on Killin Jätin mölkky.-jr


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI