Nouseeko Suomenselälle – uusi SUOMENSELKÄ?

0
Karstulan Himmeli (kuva: Karstulan kunta)

Kyyjärven, Karstulan, Kannonkosken ja Kivijärven kunnanhallitukset esittävät kunnanvaltuustolle kuntien yhdistymisestä uudeksi Suomenselän kunnaksi 1.1.2022 alkaen

Kyyjärvellä ja Karstulassa kunnanhallitukset päättivät yksimielisesti esittää valtuustoille, että ne hyväksyvät ehdotuksen liittymisestä uuteen Suomenselän kuntaan

Kannonkoskella ja Kivijärvellä neljän kunnan yhdistämisestä naapurikuntien kanssa yhdeksi ja samaksi jouduttiin äänestämään. Molemissa keskisuomalaisessa kunnanhallituksessa äänet jakautuivat liittymisen puolesta  4-3.

Kuntien valtuustot kokoontuvat päättämään asiasta maanantaina 15.2.2021 kello 18:00

Kyyjärven kunnassa kokous pidetään Kivirannassa.

Mikäli kaikki neljän K:n valtuustot tekevät myönteisen päätöksen ovat ne lupautuneet 1.1.2022 alkaen Suomenselän- nimen käyttöön ottavan kunnan asukkaita. Kuntanelikon oikeudet, luvat, omaisuus, velat ja velvoitteet siirtyvät jatkossa uudelle kunnalle.

Tulevat kuntavaalit pidetään aivan normaalisti, mutta jos kunnat yhdistyvät, nimetään yhdistymisvaltuusto. Siihen valitaan Kannonkoskelta, Kivijärveltä ja Kyyjärveltä kuusi valtuutettua ja Karstulasta 17. Sitten seuraavissa kuntavaaleissa äänestäjät pääsisivät valitsemaan koko alueen ehdokkaista.


Miten käy perinteisen ”Suomenselän”?

Muut perinteisen Suomenselän alueen ja seutukunnan kunnat ja kaupungit joutuvatkin nyt etsimään ja keksimään itselleen suomenselältä uuden ”kodin”. Monen mielestä, perinteisessä historiassa, tutummin Suomenselän-seutu mielletään kansalaisten keskuudessa kuusiokuntien alueena?


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI