Pirjo Kaihoniemen akvarellejä Alavuden kirjastossa

0
Pirjo Kaihoniemen akvarellien mieliaiheina ovat kukat ja luonto

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS

Elokuun viimeiseen päivään on Alavuden pääkirjaston aukiolon aikoina ihailtavana, alavutelaisen Pirjo Kaihoniemen akvarellejä.

Näyttelyn nimenä on: ”Luontoa akvarellein”. Esillä on kaikkiaan 25 kaunista ja herkkää sekä kiehtovaa taideteosta luonnosta. Värien käyttö on puista ja kukista hillittyä, mutta samalla aiheisiin sopivaa.

Katsellessa Kaihoniemen tekemiä akvarellejä, ei jää mitään arvailujen varaan, mitä ne esittävät. Kaihoniemen työt tuovat katsojalleen, todellisen luonnon tunnelman kohteesta.

Esimerkiksi – ”Kuuset kuutamolla”, ”Jänis kulki tästä”, ”Koivut”, ”Ruusut”, ”Kielot”, ”Vuokot” ja monet muut kukkaset tuovat esiin todellista todellisuuden tunnelmaa tarkkailijasta.

”Jänis kulki tastä”, on yksi 25 luonnon tunnelmaa välittävistä  Pirjo Kaihoniemen akvarelleista. Pirjon taidetta on ihailtavana Alavudenn pääkirjastossa 31.8. saakka. (Kuvat:Pentti Hautala)

Eri aiheisten maalausten ohella Pirjo Kaihoniemi on niittänyt mainetta ja suosiota, monipuolisena taiteen tekijänä. Erilaisten kauniiden kranssien ohella sommittelijana luonnon materiaaleista. Muun muassa hurmaavat jääkoristeet ovat hänelle mieluisia harrastuksia talvella.

Pirjo on tehnyt elämäntyönsä kauppiaana, miehensä Pekka Kaihoniemen  kanssa. Vapaa-ajan harrastuksena on ollut taiteen tekeminen. Hän järjestänyt useita yksityisnäyttelyjä ja esiintynyt yhdessä Suomenselän muiden taiteilijoiden kanssa. Taiteellisille taidolleen lisäoppeja Kaihoniemi on hankkinut eri taidekurseilla.


 

JÄTÄ KOMMENTTI