Taideteoksia-niminen näyttely Killinkosken Wanhalla tehtaalla

0
Taideteoksia- niminen näyttely on esillä Killinkosken Wanhan tehtaan Into-keskuksessa.
Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Taideteoksia-nimisen näyttelyn töitä on esillä Virtain Killinkosken Wanhan tehtaan Into-keskuksessa toukokuun loppuun saakka. Näyttely muodostuu Reetta Levanderin 15 maalauksesta  ja Petri Härkösen yhdestä installaatioteoksesta.

Reetta Levander

Reetta Levander kertoo, että sain kutsun pitämään näyttelyä Härköseltä talven ajaksi ja tartuin tilaisuuteen.

-Killinkosken vanha tehdasalue on mielenkiintoinen ja hieno miljöö, jossa itsekin olen vierailut useamman kerran. Siellä pitää ihan mielellään näyttelyitä, toteaa Levander.

Hän avaa Taideteoksia- näyttelyä seuraavasti.- Näyttely on osaltani kokoelma värikkäitä, pienehköjä maalauksia ilman kummempaa kantavaa teemaa. Mukana on myös hieman vanhempaa tuotantoa, mutta pääasiassa teokset ovat viime vuosilta.

Reetta Levanderin maalaus ”Karhukaisen villi löytöretki” vuodelta 2022.

Itsestään Levander kertoo, että hän on kuvataiteilija, lasiartesaani ja sarjakuvapiirtäjä.

– Valmistuin vuonna 2020 Kankaanpään Taidekoulusta (Satakunnan ammattikorkeakoulu) taidemaalariksi.. Nyt elän sekä työskentelen Nuutajärvellä osana historiallisen Nuutajärven Lasikylän käsityöläis- ja taiteilijayhteisöä. Viime aikoina olen motivoitunut paljon ympäröivästä elämästä, sci-fistä ja erityisesti maailmantuskasta. Teoksissani käytän pääasiassa akryylimaaleja ja erilaisia tusseja ja musteita.
Reetta Levanderin maalaus ”Valonarka ” vuodelta 2021

Kuvakieleni on tavallisesti hyvin graafista, sarjakuvamaista ja värikästä, mutta välillä innostun maalaamaan myös abstraktimpaa.  Olen kiinnostunut taulujen maalaamisen ohella muraaleista ja toisinaan etsin keinoja yhdistellä maalauksen lasitaiteeseen tai sarjakuviin. Haluan teoksillani kertoa tarinoita, herättää hiukan pahennusta tai ottaa, kertoo Reetta Levander.

Hän on kotoisin Virtain Äijännevalta ja on Virtain Taideyhdistyksen jäsen. Reetta Levander kertoo, että hän on viime vuosina vahvasti keskittynyt näyttelytoimintaan.- Ensimmäiseen ryhmänäyttelyyni osallistuin vuonna 2006 Ranskassa ja ensimmäinen yksityisnäyttelyni oli kuusi vuotta myöhemmin vuonna 2012 Kiikoisissa Lasistudio Jan Torstenssonin Hyttigalleriassa.
Petri Härkösen ”Don´t Touch”-installaatio vuodelta 2022
Nyt kuitenkin otan rauhallisemmin näyttelyiden osalta. Viime vuosi oli minulle jonkinlainen välivuosi taiteen tekemisessä ja tällä hetkellä työstän muun muassa lasinpuhallusaiheista sarjakuvaa Nuutajärvellä muiden projektien ohella, paljastaa Reetta Levander. Taideteoksia- näyttelyyn voi tutustua Wanhan tehtaan aukioloaikoina ti-su.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI