Tiilan Trokeet tarjosi kansanmusiikkia kirkossakin

0
Toinen Tiilaan Trokeet aloitettiin kansanlaulukirkolla. Kirkossa soitosta, säestyksistä ja laulustakin vastasivat urkuparvelta komeasti: Leena Pekkanen vas. viulu. -Marita Kortesmäki laulu.- Mari Järvinen, harmoni ja sello.-Miia Palomäki, viulu.- Elli Asumaa ja Airi Hautamäki, sello.

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Töysä

Alavuden kaupungin kulttuuripalvelut järjesti toisen kerran Tiilan Trokeet, kansanmusikkitapahtuman. Mukana tilaisuuksien järjestämisessä olivat lisäksi Alavuden seurakunta ja Hotelli Alavus, sekä lukuisat esiintyjät.

Kolmelle päivälle ajoittuneet kansanmusiikilliset ja laululliset tilaisuudet aloitettiin kansanlaulukirkolla Helatorstaina. Kyseessä oli kirkonmeno, jossa virret korvattiin lähes kokonaan kansanlauluilla. Ja kirkkokansan toivottiin jo myös pukeutuvan kansallispukuihin. Ja niin monet tekivätkin.

Kansanmusiikkikirkon avaussanoissaan, Alavuden kirkkoherra Rami Niemi totesikin, että jo harjoituksia kuunnellessa, meni musiikki jalakojen alle. (Rami puhuu kirkossa, pappis-tehtävissä komiasti pohjalaasittain).
-Nyt olikin erilainen ja ainakin tunnelmallisesti komia aamu. Minä toivotan oikeen komiaa aamupäivää nyt jokaaselle. Tänään saamme viettää täällä Alavuden kirkos kansalaulumessua. Toisen Tiilan Trokeet tapahtuman, ensimmäästä tilaisuutta.
-Tänään lauletaan käsiohjelmasta, kansalliskirkko-lauluja. Ehtoolliseen liittyen veisataan tavalliseen tapaan virttä, esitteli Niemi.

Urkuparvelta soittivat ja säestivät: – Marita Kortesmäki /laulu. -Kanttori Mari Järvinen /harmoni ja sello. – Elli Asunmaa ja Airi Hautamäki /sello. –Miia Palomäki /viulu. –Leena Pekkanen /huilu.

Toisen kerran järjestetyssä Tiilan Trokeessa kokoonnuttiin lauantai-iltana Kulttis Folk Hotelli Alavuteen ja kansanmusiikkiyhtyeiden klubi-iltaan. Sunnuntaina täyttyi suurikokoinen Alavuden lukion sali. – Kansanmusiikki konsertissa esiintyi alavutelaisia kansamuusikin pelimanneja, kuten NaisMestarit, Bill Hota, Masa Duo, Alavuden Kaksiriviset ja mestaripelimanni Airi Hautamäki.

Eri tilaisuuksiin osallistui paljon yleisöä. Lisäksi myöskin esiintyjät saivat Tiilan Trokeen myötä, tärkeää ja toivottua esiintymisen mahdollisuutta suurelle yleisölle.

Kuva: Pentti Hautala


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI