Töysä-viikolla jokaiselle jotakin

0
Töysä-viiko aloitettin jumalanpalveluksella. Sen jälkeen kokoonnuttiin nauttimaan Töysä-seuran tarjoilusta makasiinikahvilan avajaisiin. Jorma Toopakka istahti makasiinin kynnykselle. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Töysä-viikon vietolla on vuosikymmenten perinteet. Viime vuonna korona kuitenkin kutisti viikon vain pääjuhlapyhäksi. Mutta nyt taas on menoa ja meininkiä koko viikoksi 6.-13.6..

Töysä-seura toimii pääjärjestänä. Apuna hommassa on kaupungin lisäksi, seurakunta, monet yhdistykset ja Säästöpankki.
Viikko aloitettiin juhlallisesti jumalanpalveluksella kirkossa. Kirkoherra Jussi Peräaho saarnasi ja Töysän kirkkokuorolaiset lauloivat, kanttori Paula Setälän johdolla.

Kirkosta siirryttiin nauttimaan Töysä-seuran kahvitarjoilusta makasiinikahvilaan. Tervehdyssanat esitti seuran puheenjohtaja Tapani Ala-Mutka ja kirkkoherra Peräaho puhui. Tilaisuudessa laulettiin virsiä ja viihdyttiin musiikkiesityksistä.

 

Kirkkopihassa sijaitsevan lainamakasiinin-lähetyskahvilan yläkerrassa on nähtävänä mm. entiset Tuurin ruumisvaunut. (Kuva:Pentti Hautala)

Tiistai-iltana kokoonnuttiin yli 190-metrin korkeuteen luontokirkkoon Isokallion autiotuvalle ja laavulle. Ukkosen jyristessä sekä auringon paistessa, runsasmääräisin hyttysparvien kiusatessa, kallion laelle kuntoili 32 henkilöä. Nyt oltiin luontokirkossa 16 kerran. Enimillään on osanottajia ollut 132.

Oma Sp pankin kustantamien kahvien jälkeen avaussanat esitti pankinjohtaja Tuula Mäntylä. Seurakunnan kappalainen Elina Mäki puhui, tilanteeseen sopivasti, Jumalan luomasta kauniista luonnosta ja kesästä.
Kirkkokurolaisten ja yleisön suvisävytteiset laulut sekä virret johti kanttori Setälä.

Keskiviikkoiltana kello 18 kokoonnutaan Hakojärven Raittiustalolle, Kettumäen tien varteen ”Karjala sydämessä” lauluiltaan. Töysän karjalisten 75-vuotisjuhlan laulattajana toimii Mikko Alatalo. Säestäjänä hanurilla Jammi Humalamäki.

Torstaina kannustetaan kaikkia pyöräilemään, raittiuyhdistyksen ja Talsijoiden toimesta. Raittiustalolla on tarjoilua kello 17-19.

Launtaina touhutaan Hakojärven kylätalolla ”Avoimet Kylät” tapahtumaa.

Kotiseutuviikko päättyy sunnuntaina. Kello 13 kokoonnutaan kirkkoon. jumalanpalveluksen jälkeen on kunniakäynti sankarihaudoilla.
Pääjuhla järjestetetään nuorisoseuralla sunnuntaina  kello 14. Juhlapuheen pitää filosofian ja kasvatustieteen maisteri Ari Holkko. Juhlassa julkistetaan myöskin vuoden 2021 Tohnisen Äijä.

Luontokirkkoon kuntoiltiin 192-metrin korkeuteen kohoavan Isokallion laelle, auringon paistaessa ja ukonilman uhatessa. – Mutta kastumiselta säästyttiin. (Kuva:Pentti Hautala)

 

JÄTÄ KOMMENTTI