Virtain 250- vuotiaasta kirkosta tehtiin juhlakirja

0
Virtain kirkko 250 vuotta kirjan sivuilta löytyy monipuolisen tietoaineiston lisäksi runsaasti kuvia.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Tänä vuonna 250- vuotta täyttävästä Virtain kirkosta tehty juhlakirja julkistettiin Marian päivän jumalanpalveluksen jälkeen sunnuntaina kirkossa.

Kirjan julkaisija on Virtain seurakunta. ja sen synnystä on vastannut työryhmä, johon ovat kuulunut Jaana Kallio, Esko Räntilä ja Aila Sipilä. Ulkoasusta ja taitosta on vastannut Kaarina Marttila Tmi. Kirjan sisältöä ovat tuottaneet lisäksi Jouko Palomäki, Jukka Taskinen, Anssi Nyman ja Juha Kallio. Painatuksen on vastannut Otavan kirjapaino, Keuruu. Kirjasta on otettu 1000 kappaleen painos. Sivuja kirjasta löytyy vajaat parisataa.

Juhlakirjan työryhmä (vas.) Aila Sipilä, Esko Räntilä ja Jaana Kallio.

Vt. kirkkoherra Jukka Taskinen avasi tilaisuuden korostamalla, että tänään juhlitaan vuoden 2024 virtolaista kulttuuritekoa. – Virtain kirkko 250- vuotta juhlakirja on valmistunut. Kun juhlavuoden suunnittelu alkoi pari vuotta sitten, nopeasti oli tunto, että nyt on aika tehdä juhlakirja tästä rakkaasta kotikirkosta. Me tiedämme, että kirja ei synny hetkessä, vaan se vaatii paljon aikaa. Niitä tuntoja, mitä ole työryhmältä kuullut, että se on Jaanan, Ailan ja Eskon kohdalta vaatinut vuosikymmenten mittaista perehtymistä virtolaiseen elämään. Mitä on olla virtolainen ja mitä tämän kirkon ympärillä on tapahtunut. Ymmärtääkseen tätä kirkkoa, niin pitää tietää miten virtolaiset elävät ja mitkä ovat heille sydämen asioita.

Vt. kirkkoherra Jukka Taskinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Sitten on alkanut tuo tiivis kirjoitusprosessi, kun työryhmä tehtävään valittiin seurakunnan kirkkoneuvoston päätöksellä. Siinä on pitänyt etsiä se olennainen, hyvin laajan lähdeaineiston pohjalta. Työ on nyt valmis ja meidän on aika lukea tämä kirja ja oppia sitä myöten, miten olla virtolainen, mitä on virtolainen identiteetti ja miten se kannattelee sukupolvien saatossa. Tästä saamme tänään yhdessä iloita, vt. kirkkoherra Jukka Taskinen kertoi.

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Keijo Kaleva.

Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Keijo Kaleva mainitsi, että yksi yksittäinen juhlavuoden kovin ponnistus on ollut kirkostamme kertovan juhlakirjan tuottaminen ja nyt se on meillä ”uunilämpimänä” käytettävissä. – Juhlatoimikunnan puolesta toivon, että kirja kuluu meidän virtolaisten käsissä ja vielä paljon laajemmin. Kirja on oikein hyvä lahjavaihtoehto eri tilanteisiin. Sen sisältö antaa meille tietoa kirkostamme, meidän seurakunnastamme ja virtolaisista, sanoi Keijo Kaleva.

Julkistamistilaisuudessa kuultiin myös kirjan tekoon osallistuneiden Jaana Kallion, Esko Räntilän ja Aila Sipilän lyhyet puheenvuorot sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajan Jukka Veijan päätössanat.  Juhlakirja on myynnissä paikallisessa kirjakaupassa. – jr 

JÄTÄ KOMMENTTI