Ähtäriläinen nainen – junaturman uhri

1
KODAK Digital Still Camera

Pentti Hautala/ J-Pnews
Alavus/Hakojärvi

Täydennyksenä edelliseen juttuun, on paikallaan tarkentaa, sunnuntaina kello kahden jälkeen, henkilöauton ja kiskobussin törmäystä. Auton kuljettajan kuolemaan johtanut onnettomuus sattui Seinäjoki-Haapamäki radalla, Hakojärven kylän alueella.

Turma tapahtui, Kallioniemenrannan tieltä erkanevassa Rasinrannantien tasoristeyksessä. Nyt tietoa on turmasta jo enemmän.

Liikenteen turvallisuuspeili ei hyödyntänyt tässä onnettomuudessa, kun naishenkilön auto saapui tasoristeykseen, peilin takapuolelta tulevaa tietä.

Kuten jo sunnuntain jutussani mainitsin, auto saapui rautatielle, kesämökeiltä tulevalta tieltä. Rautatien merkki on varustettu isolla turvapeilillä. Peili ei kuitenkaan hyödyntänyt tässä tilanteessa, huvila-alueelta ylikäytävälle ajanutta naishenkilöä.

Näin siksi, kun se peilaa näkymää tasoristeykseen vain vastakkaiselta suunalta saapuville. Jos sitäkään? Kuvatessani peiliä, eräs paikalle autolla saapunut vieraspaikkauntalainen mietti, että onkohan peliä käännetty ajan kuluessa alkuperäisestä?

Onnettomuuspaikka sijaitsee Hakojärveltä, valtatie 18 runsaan kilometrin ajomatkan päässä Kallioniemenrannantietä Tuurin suuntaan.

Autossa oli ainoastaan kuljettaja. Hän oli vuonna 1941 Töysän Hakojärvellä syntynyt, ähtäriläinen nainen. Auto saapui Hakojärven rannalla sijaitsevalta, huvila-alueelta johtavaa tietä tasoristeykseen.

Kuvat: Pentti Hautala


 

1 KOMMENTTI

  1. Peili on ihan oikein päin – asennettu radan kaarteen takia pidentämään näkemää. Onnettomuussuunnasta tultaessa näkemä on riittävä, jos vain ajaa varovasti/pysähtyy tarvittaessa.

JÄTÄ KOMMENTTI