Ähtärissä elää voimakas talkoo- ja yhteistyöhenki

0
Jussi junioreiden joukossa

Tästä hengestä hyvänä esimerkkinä on pesäpallo ja siihen liittyvä hanketoiminta, pesäpallostadionin rakentaminen, seuratoiminnan vahvistuminen.

Pesäpallo ei ole ainoa asia, jota yhteistyö vie eteenpäin. Ähtäriin on panostettu jo aikaisemmin; Pumptrac-rata, kuntoportaat, frisbeegolf, salibandy ja jäähalli ovat kohteita, joissa innokas talkootyö on tuottanut merkittävää tulosta.

Pesäpallostadion hankkeesta kertoo Ähtärin Urheilijoiden pesäpallon puuhamies Jussi Koivisto seuraavaa:

– Hankkeen avulla Mustikkavuorelle rakennetaan katettu katsomorakennus ja pukukopit. Pukukoppirakennukseen tulee yleisö – WC:t, jotka palvelevat ympärivuotisesti kaikkia Mustikkavuoren vapaa-aikakeskuksen liikkujia. Hankkeen kustannusarvio on noin 400.000 euroa.

Mustikkavuoren huoltoranennus

– Lisäksi stadionille asennetaan uusi tekonurmipinta ja vanha käytetty tekonurmipinta siirretään kentän viereen harjoitus- ja lämmittelykentäksi, mikä palvelee pesäpallon lisäksi muitakin liikkujia ja siistii alueen yleisilmettä.

– Uuden ja vanhan siirretyn tekonurmipinnan useammat kentät mahdollistavat turnausten järjestämisen sekä eri joukkueiden yhtäaikaisen käytön. Olosuhteita parannettu talkoovoimin pikkuhiljaa 2018- (katsomot, aidat, verkot). Käytetty hiekkatekonurmipinta hankkeen avulla talkootöinä kesäksi 2021.

Ähtärin Urheilijoiden junnujoukkueet ovat menestyneet hyvin aluesarjoissa. Esimerkiksi kaudella 2022 E-tytöt sininen voitti läntisen alueen kilpasarjan mestaruuden sekä sijoittuivat valtakunnanleirillä SM-5.sijalle, ilman koronaongelmia olisi mitallikin ollut mahdollinen.

Jussi Koivisto jatkaa:

– Talkootyöllä tarkoitus toteuttaa: Vanhan katsomon ja verkon purku, uuden suoja-aidan pystytys, katsomon istuinlankkujen kiinnitys, katsomon maalaustyöt, mainosseinien pystytys, maisemointi- ja ympäristötöitä. Tässä hankkeessa tavoite 1000-1350 talkootyötuntia.

Kuvassa takana Jussi Koivisto ja Johanna Harju

– Kesällä 2022 ÄhtU:n joukkueilla oli yhteensä 95 peliä, alueellinen Etenee-leiri, valtakunnalliset leirit, alueen lajitaitokisat ja niissä on vuosittain tullut menestystä.

Ähtärissä on saavutettu se tärkeä päämäärä jolla, vuorovaikutuksen kautta rakentuvaan yhteenkuuluvuuden tunteeseen, ihmisten läheisyyteen ja yhdessä jakamiseen, on saatu paljon aikaan.


 

JÄTÄ KOMMENTTI