AKONNIEMI JOHTAA TÖYSÄN TALSIJOITA

0
Markku Akonniemi jatkaa Töysän Talsijoiden puheenjohtajana.Vuoden 2022 retkeilytoiminta käynnistyy puheenjohtajan järjestämällä Akkojärvi-hiihdolla

Pentti Hautala/ J-Pnews
ALAVUS/ TÖYSÄ

Suomen Ladun paikallisyhdistys, vuonna 1983 perustettu Töysän Talsijat valitsi syyskokouksessaan yksimielisesti puheenjohtajana jatkamaan Markku Akonniemen.

Akoniemen lisäksi yhdistyksen hallitukseen valittiin: Susanna Hautalahti, Tuulikki Hautala, Pirkko Raja-aho, Marja-Liisa Tuominen, Jukka Pellonpää, Terho Vilmilä ja Jorma Toopakka. Varajäseniksi Tuula ja Heikki Välkky (Ähtäri).

Talsijoiden kunniapuheenjohtajaksi on nimetty, 26-vuotta puheenjohtajana toiminut Pentti Hautala. Kunniajäseniksi 38-yhdistyksen tilintekijänä ja hallituksessa ollut Tuulikki Hautala ja 16-vuoden ajan sihteerin tehtäviä hoitanut Raimo Salmenaho.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Liisa Levelä ja varalle Heikki-Pekka Levelä.

Tulevan vuoden toiminta päätettiin aloittaa tammikuussa Akkojärvi-hiihdolla. V. 2022 suoritetaan vaelluksia suksilla ja jalkaisin, kotiseudun kohteisiin sekä Lappiin. Pyöräilyretkiä järjestetään 15 ja paljon muuta kuntoliikuntaa.

Suurimpana haasteena on Kuuden Tähden reitistöhankkeen kunnostustoimet. Talkoolaisia tarvitaan raivauksiin ja opasviittojen laittoon ja moneen muuhun puuhaan.

Heikin Tuvassa järjestettyyn kokoukseen osallistui kolmisenkymmentä Talsijaa. Kokouksen alussa huomiotiin äskettäin merkkipäiväänsä juhlimatta viettänyttä, pitkäikäistä puheenjohtajaa Pentti Hautalaa.

Kuluneena kesänä järjestettiin 14-pyöräilyretkä torstai iltaisin. Jukka Pellonpää, Pentti Hautala ja Raimo Salmenaho palkittiin kaikkiin osallistuneina.

Pyöräilyretkien järjestämisestä, kotipahassaan, tai muussa kohteessa huomiotiin: Terho Vilmilä, Pirkko Raja-aho, Marja-Liisa ja Erkki Tuominen, Jussi ja Merja Suni, Keijo ja Sirpa Puntala, Reima ja Paula Ala-Salmi, Matti Huvila, Kaisa ja Jorma Toopakka.

Keskusteluissa nousi esiin autiotupien, laavujen, kotien- ja muiden rakennettujen tulipaikkojen puuhuolto. Talsijat hoitivat puuhuollon aina vuoteen 2017 saakka. Töysän kunta ja Alavuden kaupunki maksoivat siitä 400 euroa vuodelta. Kaupunki otti sitten homman hoitaakseen, jonka jälkeen puita ei aina ole ollut retkeilijöiden käytettäväksi. Puutteesta on osoitettu moitteita ja kyselyjä Talsijoille, kun on ajateltu puuvastuun olevan edelleen latuyhdistyksen huolehdittavana.

-Puita pitäisi olla poltettavaksi, kun on rakennettu paikat ja reitit retkeilijöitä varten, muistutti Herralan Jussi ja monet muutkin.

Syyskokouksessa puhetta johti Markku Akonniemi ja sihteerinä toimi Susanna Hautalahti.

Kuva: Pentti Hautala


 

Pariss Model

JÄTÄ KOMMENTTI