Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä

0
Alavus, Tusanranta

Alavuden kaupunginhallituksen päätöksiä 1.7.2024

 Kaupunginhallitus päätti käynnistää Puuseppäkylän asemakaavan muutoksen laatimisen. Muutosalue rajautuu n 1,5 ha rakentamattomalle alueelle, ja sen on tarkoitus mahdollistaa uuden katuyhteyden muodostaminen. Muutos on tullut tarpeelliseksi alueella toimivien yritysten muutoksesta johtuen.

Talousjohtajaksi valittu Virpi Kolehmainen on ilmoittanut ottavansa viran vastaan, ja toimittanut vaaditun lääkärintodistuksen. Kaupunginhallitus vahvisti virkavaalin ja merkitsi tiedoksi viran vastaanottamisen. Virpi Kolehmainen aloittaa virassa 1.8.2024 alkaen.

Kahdelle yhdistykselle myönnettiin tilapäislainaa rahoituspäätöksen saaneen hankkeen toteutuksen ajaksi. Alavuden Ampujat ry on saanut Leader Kuudestaan -rahoituksen toteuttaakseen ympäristöluvan edellyttämät toimenpiteet Alavuden ampumaradalla. Kylätalo Kolmiapila ry toteuttaa energiahankkeen, johon se on saanut Leader Kuudestaan avustuksen.

Kaupunginhallitus kävi evästyskeskustelun valtuuston päätöksen mukaan valmisteluun palautetun talouden sopeuttamisohjelman jatkotyöstämisestä. Evästyskeskustelu ohjaa jatkovalmistelua, ja kaupunginhallitus esittää ohjelman valtuustolle työstettynä myöhemmin.

Kaupunginhallitus hyväksyi Alavuden kaupungin Ikäihmisten neuvoston ja Vammaisneuvoston toimintasäännöt. Säännöissä on huomioitu valtuuston keväällä 2024 hyväksymän hallintosäännön muutokset. Neuvostot ovat käsitelleet toimintasääntöjä ennen hyväksymistä.

Kaupunkikeskustan osalta hyväksyttiin kiinteistöyhtiöjärjestelyjä, joilla Keskustakortteliin vahvistetun asemakaavan mukaisen tontin määräosa jaetaan kahdelle kiinteistöyhtiölle. Tämä on osa kiinteistöyhtiöjärjestelyjä, joilla mahdollistetaan hyvinvointialueen sote-keskuksen rakentamisen, sekä kaupungin toimitilojen ja sote-keskuksen parkkialueen rakentamisen.

Varavaltuutettu on esittänyt eronpyynnön valtuuston varajäsenyydestä sekä Järviseudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsenyydestä. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se pyytää keskusvaalilautakunta nimeämään uuden varavaltuutetun, ja että valtuusto valitsee Järviseudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuustoon uuden jäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi.



 

JÄTÄ KOMMENTTI