Juri Iltšuk ja kirkkolauluyhtye Kaanon (Tšerkasy, Ukraina) – Nelimarkka-Museolla Alajärvellä

0
Yhtyeen kokoonpano (vasemmalta oikealle): Vasyl Novak Hryhorii Ulianchenko Oleh Donets Juri Iltšuk (yhtyeen laulusolisti) Valerii Tomilenko Ievgen Valovenko (yhtyeen taiteellinen johtaja) Serhii Udo

Kirkkomusiikkia ja hengellisiä lauluja Nelimarkka – museolla 12.7.2024 klo 14.00

Kirkkolauluyhtye Kaanon on perustettu toukokuussa 1991 Tšerkasyn kaupungissa. Asialla olivat kuorolaulun harrastajat, joita yhdisti kiinnostus tuolloin yleisesti ottaen lähes tuntemattomiin kotimaisen hengellisen musiikkikulttuurin mestariteoksiin ja suuri halu välittää ne laajalle yleisölle.

Yhtyeen ohjelmisto on monipuolinen ja sopii vaativimmankin kuorolaulun asiantuntijan makuun. Ohjelmiston perustana on kirkko- ja hengellinen musiikki 1500-luvun luostarilauluista 1800- ja 1900-luvun säveltäjien ortodoksisiin lauluihin.
Tämä ohjelma on Kaanonin ja Tšerkasyn alueellisen filharmonian solistin, Ukrainan ansioituneen taiteilijan Juri Iltšukin uusi yhteinen musiikkiprojekti. Se on myös ainutlaatuinen yhdistelmä moniäänistä mieslaulantaa upealla lyyrisellä baritonisävyllä. Yhtyeen taiteellinen johtaja on Ievgen Valovenko.
Yhtye esittelee kesällä 2024 suomalaisille kuulijoille uuden konserttiohjelmansa Kirkkomusiikkia ja hengellisiä lauluja, joka koostuu ukrainalaisen kirkko- ja hengellisen sekä klassisen musiikin helmistä. Perjantaina 12.7 Kirkkolauluyhtye Kaanon konsertoi Nelimarkka-museon kaunissointisessa salissa klo 14.00.  Liput 12 € opiskelijat ja eläkeläiset 10 €. Konserttia on ollut tukemassa  Alajärven Osuuspankki.


Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI