Alavuden kaupunki uudistaa sponsorointikäytäntöä nuorten urheilijoiden tukemiseksi

0
Alavuden urheilukenttä

Alavuden kaupunginhallitus on päättänyt kaupungin-hallituksen puheenjohtaja Marko Vainionpään esityksen mukaisesti uudistaa nuorten urheilijoiden sponsorointitukea.

Marko Vainionpää

Alavuden kaupunki tukee jatkossa nuoria yksilö- ja joukkue urheilijoita, jotka urheilevat SM-tasolla tai korkeammalla tasolla. Sopimusta voi hakea nuori, joka harjoittamansa lajin ikämääritelmän mukaan kuuluu juniorisarjaan. Perusmuotoinen sponsorointituki on 150€/nuori/vuosi, ja Alavuden kaupunki saa vastineeksi urheilijan kilpailuasussaan käyttämän Alavuden kaupungin logo/nimimerkinnän kautta näkyvyyttä.

Korkeammalla tasolla menestyneiden urheilijoiden kanssa voidaan perusmuotoisen tuen sijasta sopia yksilöllisesti myös laajemmasta näkyvyydestä ja tuesta.

Sponsorointikäytännössä urheilija itse vastaa siitä, että kaupungin kanssa tehty sopimus ei riko hänen muita mahdollisia sponsorointisopimuksiaan vastaan. Mikäli urheilijalla on jo aiempi sopimus sponsoroinnista Alavuden kaupungin kanssa, voi tässä tarkoitettua sponsorointitukea hakea vasta aiemman sopimuksen päätyttyä.

Tämä sponsorointikäytäntö ei estä hakemasta liikuntapalveluiden myöntämiä stipendejä, eikä korvaa kisoissa menestyneiden palkitsemista.

Joukkueurheilussa vastaavat käytännöt sovitaan ao. urheiluseuran kanssa. Sponsorointitukea haetaan etukäteen, ennen kauden alkua, eikä tukea voi hakea takautuvasti. Nuorten urheilijoiden sponsorointitukea voi hakea sähköisesti liikuntapalveluiden kotisivuilta osoitteesta alavus.fi/sponsorointituki.

Sponsorointituen uudistamisella haluamme entisestään kannustaa paikallisia, menestyneitä nuoria. Urheileminen ja menestyminen vaatii nuorilta taloudellista panostusta, ja pienetkin summat auttavat mm. välinehankinnoissa. Samalla nuoret oppivat hakemaan sähköisesti avustuksia”, kiteyttää liikuntapalvelupäällikkö Leena Mäki-Fossi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Marko Vainionpään mukaan kaupunki haluaa olla mukana nuorten urheilijoiden tukemisessa entistä yhtenäisemmällä toimintatavalla sekä näkyvyydellä: ”Vaikka nuoren urheilija sponsorointituki ei ole summaltaan iso, sillä on kuitenkin suuri periaatteellinen merkitys. Kotikaupungin näkyvyys esimerkiksi kilpailuasussa tuo näkyvyyttä kaupungille ja muistuttaa samalla myös nuorta omista juurista. Toivomme, että hakijoita tuelle on runsaasti”.


 

JÄTÄ KOMMENTTI