Alavuden keskustassa on tarjolla valokuitua paikallisvoimin

0
Alavuden keskustaa ilmasta

Kuuskaista on tuottanut pioneerina vuodesta 2002 lähtien nopeita internetyhteyksiä ja monipuolisia laajakaistapalveluita Kuusiokuntien alueella.

Valtakunnallisestikin tarkasteltuna Kuusiokuntien seutu on ollut edelläkävijä kuluttajille tarjolla olevien valokuituliittymien saatavuudessa. Mobiiliverkoista on odotettu haastajaa valokuitutekniikalle.

Etätyöskentely ja verkossa liikkuvan datan määrän kasvu on osoittanut käyttö-varmuudessaan valokuidun ylivertaisuuden ja sen, että kiinteä valokuituliittymä kiinnostaa jälleen.

Tähän markkinaan ovat osoittaneet kiinnostustaan myös valtakunnallisesi toimivat operaattorit. Alavuden alueella kysyntään pystyy vastamaan myös paikallinen toimija: Verkko‐osuuskunta Kuuskaista. ”Paikalliselta toimijalta hankittu valokuituliittymä vahvistaa oman seutumme elinvoimaa ja kilpailukykyä” kertoo osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Ulla Koivisto.

Kuuskaista on panostanut merkittävästi vuosina 2020–21 verkon tekniseen päivitykseen uusimalla sekä runko‐ että asiakasverkon tekniikan. Asiakkaille on tässä yhteydessä asennettu uudet päätelaitteet maksutta. Asiakasverkon päivitys on loppusuoralla, viimeisetkin asiakaspäätteet vaihdetaan kevättalven aikana. Verkon päivityksen myötä tarjottavien internet‐palveluiden nopeudet nousevat uudelle tasolle 1G saakka. Hitainkin eli entinen 100 M netti on jatkossa 250/250M.

Samassa yhteydessä nettinopeudet muuttuvat symmetrisiksi eli internetyhteyden liikenne kulkee laitteista ulos ja sisään samalla nopeudella. Symmetriset yhteydet mahdollistavat esimerkiksi täysipainoisen etätyön tai opiskelun videoneuvotteluineen sekä samalla aineistojen lataamisen tai jakamisen sujuvasti. Nopeusluokkien nousu ei nosta asiakkaiden palveluiden hintaa, nyt tarjotaan nopeampi yhteys entiseen hintaan.

Lisäksi verkkotekniikan päivityksen yhteydessä on parannettu verkon tietoturvaominaisuuksia mm. ottamalla käyttöön DDoS ‐palvelunestohyökkäysten tunnistus‐ ja suojausjärjestelmä. ”Osuuskunnan toiminta‐ajatuksen mukaisesti verkko‐osuuskunta tuottaa jäsenistölleen etua kehittämällä ja ylläpitämällä verkkoa ja palveluita kilpailukykyisesti” jatkaa Koivisto.

Liittymien myyntikampanja tarjoushintaan alkaa N‐Y‐T! Kuuskaista on valmistellut seitsemän myyntialuetta Alavuden kaupunkikeskustan taajama‐alueelta verkon
laajennuskohteiksi vuodelle 2022.

Kyseisillä alueilla on jo ennestään asiakkaita Kuuskaistan valokuituverkossa. Eli kyse on olemassa olevan verkon laajentamisesta, jonka myötä uusille asiakkaille tarjoutuu mahdollisuus hankkia valokuituliittymä erityisen edulliseen hintaan. ”Nyt on mahdollisuus saada valokuituliittymä hintaan 490 euroa. Ei muita kuluja. Hinta sisältää valokuidun
rakentamisen, päätelaitteet ja niiden asennuksen tarvikkeineen. Tarjoushinta on voimassa vain 15.3.2022 saakka, joten tilaa heti ja vie sanaa eteenpäin naapurustossasi.” kehottaa toimitusjohtaja Tapio Saarinen.

Kampanja‐aika on tiivis, jotta kesällä päästään käytännön rakentamistöihin ja sitä ennen verkkoreitit ennätetään suunnitella ja hakea reiteille kaapeleiden sijoitusluvat. Vain riittävä määrä ennakkotilauksia varmistaa hankkeen toteutumisen. Rakentamispäätös edellyttää noin 30 % alueen kiinteistöistä tulevan tilaajiksi. Vuoden 2022 aikana rakennetaan kampanja‐alueista ne kolme, joista tulee eniten tilauksia.

Lisätietoa kampanjasta löytyy osoitteesta www.kuuskaista.com


 

JÄTÄ KOMMENTTI