Alavuden seurakunnan JUHANNUSSEUROISSA

0
Mari Pääkkönen ja Esko Piiroinen nostivat siniristilipun lipputankoon liehumaan. (Kuva: Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
ALAVUS/TÖYSÄ

Alavuden seurakunnan juhannusaaton seuroihin kokoonnuttiin perinteiseen tapaan Töysän kirkkopihaan.

Tilaisuus käynnistettiin juhlallisesti lipunnostolla. Sen suorittivat seurakunnan kesäteologi Mari Pääkkönen ja kirkovalttuuston vpj. pastori Esko Piiroinen. Kanttori Mari Järvisen johdolla laulettiin suvivirsi.

Juhannusseurojen seromoniamestareina toimivat Mari Pääkkönen ja Mari Järvinen. (Kuva:Pentti Hautala)

Seurapuheessaan totesi Mari Pääkkönen, että aterioidessaan Matteuksen kodissa, Jeesus lausui meille monelle niin tutut sanat: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa”?

– Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa.-Armahtavaisuutta, minä tahdon, ei uhrimenoja.-En minä ole tullut kutsumaan hurskaita,vaan syntisiä.
– Jumala on antanut meille jokaiselle elämäämme hyvät ohjeet. Niitä ohjeita noudattamalla meidän ja ympärillämme olevien elämä on sujuu monta kertaa helpommin ja on turvallisempaa.
– Mutta vaikka me miten noudatamme, tai jätämme käytämättä näitä ohjeita, se ei kuitenkaan ole automaatio, syy-seuraus suhteeseen.
– Vaikka me miten jämptisti noudatamme hyviä ohjeita ja eläisimme Jumalan mieleistä elämää, niin silti kohtaame kuitenkin vaikeuksia.
– On kuitenkin aina tärkeää, että me muistamme Jumalan armon riittävän kaikkialla ja aivan kaikkeen, muistutti Pääkkönen.

Kanttori Mari Järvinen lausui töysäläisen opettajan Irja Hiironniemen runoja.

Makasiinimuseon edustalle, kirkkopihaan kokoontui juhannusaattoillan seuroihin runsaasti seurakuntalaisia. Suntio Jouni Pollari seurasi bingon sujumisesta (seisomassa). (Kuva:Pentti Hautala)

”Juhannusbingoa” pelattiin. Voittopalkinnoille pääsemiseksi piti tietää oman paikkakunnan ja julkisia henkilöitä, tapahtumia ja vuosilukuja.

Liikuntaakin seuraillassa harrastettiin mölkypelin mailan heittelyn taidoissa. Jännittävän kisailun voittajaksi selviytyi lopulta ylivoimsesti, äskettäin 85-vuotta täyttänyt ikinuori Raimo Salmenaho.

Suntion tehtävissä työskenteli järjestelijänä Jouni Pollari.
Illan aikana laulettiin myöskin virsia ja Juhannuksen aikaan sopivia suvilauluja. Kahviakin ”kastamisten” kanssa nautittiin.

85-vuotias Raimo Salmenaho näytti nuoremmille mallia ja voitti ylivoimaisesti mölkkykisailun. (Kuva:Pentti Hautala)

 


 

 

JÄTÄ KOMMENTTI