Etsinnän peruskurssi ja pimeäetsintää – mukaan Vapepan toimintaan!

0
Pimeäetsintäharjoitus Ulvilassa 1.12.2014. Kadonneen etsintä. Etsintäketju. Pimeäetsintä. Yö. Metsä. Maasto. Vapepa.

Nyt on erinomainen mahdollisuus päästä tutustumaan vapaaehtoisen pelastuspalvelun toimintaan lähialueella, kun Kortesjärven Kitkalla pidetään etsinnän peruskurssi lauantaina 15.10. ja Evijärven Jokikylässä pimeäetsinnän harjoitus tiistaina 15.11.

Molempiin voi ilmoittautua mukaan Vapepa Pohjanmaan sivulla.

Vapepan toimintaan voi tulla mukaan jokainen, joka haluaa auttaa muita käytännönläheisellä tavalla. Vapaaehtoiset pelastajat tulevat paikalle, jos marjastaja eksyy tai apua tarvitaan johonkin muuhun viranomaisen auttamistehtävään. Toimintaa löytyy jokaiselle.

Etsinnän peruskurssin käytyäsi tunnet Vapepan toimintaperiaatteet ja viranomaisyhteistyön. Opit myös tavallisimmin käytettävät maastoetsintämenetelmät ja osaat soveltaa niitä etsintätilanteessa.

Vapepan etsintäharjoitus Taivalkoskella.
Hälytysryhmät kirjaavat ylös tiedot kadonneista.

Kurssi kestää lauantaipäivän ja 25 euron kurssihintaan sisältyy lounas, kahvitukset, koulutusmateriaalit, henkilökortti ja Vapepa-liivi. Ilmoittaudu 12.10. mennessä.

Ilmoittautuneille lähetetään ennen kurssia kurssikirje, joka sisältää ohjelman, tarvittavan varustuksen ja saapumisohjeet. Jos olet joskus aiemmin suorittanut Vapepan etsintäkurssin, saat tämän kurssin maksuttomana kertauskurssina

Jokikylän kylätalolla järjestetään tiistaina 15.11. pimeäetsintäharjoitus kello 17.30-20. Harjoituksessa keskitytään toimintaan etsintäpaikalla ja erityisesti yöaikaan tapahtuvaan henkilöetsintään.

Harjoituksessa on mahdollista seurata ja osallistua harjoitustoimintaan sekä tutustua toimijoihin ja toimintaan viranomaisten tukitehtävillä. Harjoitus on maksuton.

Ota mukaan oma valaisin sekä maastossa liikkumiseen sopivat säänmukaiset varusteet ja jalkineet. Myös juotavaa ja evästä kannattaa varata mukaan. Ilmoittautuminen 13.11. mennessä lyyti.in/pimeaetsintaEvijarvi2022. Linkki löytyy myös Vapepa Pohjanmaan sivulta.

Kurssille ja harjoitukseen osallistuminen ei edellytä liittymistä hälytysryhmiin. Voit tulla vain tutustumaan, olisiko vapepa mielekäs harrastus myös sinulle.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu on yli 50 järjestön verkosto, johon kuuluvat kaikki paikallisestikin tutut toimijat, esimerkiksi metsästäjät, maa- ja kotitalousnaiset, martat, kyläyhdistykset, mll, karavaanarit, Suomen Latu ja partiolaiset. Suomen Punainen Risti toimii Vapepan yhteysjärjestönä ja koordinoi toimintaa. Vapepassa toimii Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla noin 1800 vapaaehtoista yli 140 hälytysryhmässä.

Kurssin ja harjoituksen järjestää Vapepa Härmänmaan paikallistoimikunta ja ohjaajana toimii Suvi Linjamäki Kauhavalta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI