Höyrylaiva Tarjanne avasi Virtain kesäkauden

0
Höyrylaiva Tarjanne saapui ensimmäistä kertaa tänä kesänä Tampereelta Virroille keskiviikkona ja avasi samalla Virtain kesäkauden.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Höyrylaiva Tarjanne avasi Virtain kesäkauden. Laivarannassa 116-vuotiasta höyrylaivalegendaa vastaanottamassa runsaslukuinen yleisö.

Kesän ensimmäisellä matkallaan Tampereelta Virroille seilannut höyrylaiva Tarjanne avasi Virtain kesäkauden keskiviikkoiltana. Helteisessä säässä laivarantaan oli tullut 116- vuotiasta höyrylaivalegendaa vastaanottamaan runsaslukuinen yleisö.

Höyrylaiva Tarjanne oli laivarantaan saapunut vastaanottamaan runsaslukuinen yleisö.

Virtain kaupungin elinvoimapäällikön Tiina Perämäen haastattelema Runoilijantien ja Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen kertoi, ettei mitään erikoisuuksia tänä kesänä ole tulossa. eikä sellaisia kannattaisi edes yrittääkään tehdä Tarjanteelle. Laiva on erikoisuus. 116-vuotinen taival, mitä maailman ainoana edelleen orginalireittiäjärjestelmänä höyrylaivana tekee, se on mielestäni riittävä erikoisuus. Viestinä laivasta, että Museovirasto myönsi tänä vuonna pitkästä aikaa vähän tukea ja niillä sitten vaihdettiin uuninluukkuja ja arinoita. Kiitos siitä Museovirastolle.

Vas. Runoilijantien ja Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen ja Virtain kaupungin elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki

Laivan konemestarin suusta kuultiin, että halkoja matkan aikana kului 5,7 kuutiota ja lämpötila konehuoneessa oli ollut + 75 astetta.

-Tämän laivan ja yhtiön tavoitteena on ylläpitää Tarjanteen liikennöintiä ja se tietysti vaatii, että laivassa jonkin verran asiakkaita kesässä käy. Nyt on käynyt monta kesää putkeen valtava määrä matkailijoita ja jatketaan tätä trendiä. Kaikki vaan tuomaan ystäviä, kavereita, mökkivieraita ja perhetuttuja laivaan. Toki tämä on yrityksille ihan upea mahdollisuus tehdä yhdessä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa asioita risteilyn merkeissä. Otetaan tänäkin kesänä Tarjanne kovaan käyttöön, toivoi Mari Vuorinen.

Tarjanteen mukana tuli 60- vuotta sitten joukko Virtain lukiosta päässeitä ylioppilaita aveceineen. He olivat nousseet laivaan Ruovedeltä. Elossa olevista 20:stä, mukana risteilyllä oli kymmenen ”ratkiriemukasta” ylioppilasta. Alkujaan heitä oli ollut 24.

”Ratkiriemuylioppilaat” vas. Lea Lehtovuori, Jouko Ylä-Liedenpohja, Inkeri Aaltonen, Ilkka Leveelahti, Brita Passoja, Aarne Murtolahti, Sirpa Oksanen, Vesa Korpimäki, Tapani Heinonen ja Esa Hietala.

Mukana olleiden ylioppilaiden joukosta Jouko Ylä-Liedenpohja kertoi, että edellinen meidän Tarjanne – keikkamme oli Virroilta Muroleeseen. Silloin tosi huonossa säässä. Tänään oli tosi loisto sää. Alustava suunnitelma on, että seuraavan kerran kokoonnumme yhteen ensi vuonna KesäVirratSoi-tapahtuman aikaan. Päivä voi tietysti  muuttua, jotakin ohjelmaa olemme yleensä keksineet.

Virtain lukiosta 60- vuotta sitten ylioppilaaksi kirjoittaneet ovat viimeisinä vuosina kokoontuneet vuosittain Virroilla.

Elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki esitti toiveen runsaslukuiselle yleisölle, että he osallistuisivat kaikkiin muihinkin kesätapahtumiin mitä on tulossa. –  Erityisesti nostaisin kylien tapahtumat esille, koska kylissä toteutetaan avoimetkylät-sarja, jonka Suomen kylät järjestää. Meillä on kylistä  mukana ainakin Kurjenkylä, Killinkoski, Vaskivesi, Koro, Kotala ja Vaskuu. Tietenkin juhannuskaupunkiin kuuluu juhannustapahtuma. Lapset ja lapsenmieliset tietenkin Muksu-festareille. Heinäkuun puolessa välissä on KesäVirratSoi-tapahtuma. Väliin mahtuu vähäsen rokinpaa meininkiä, kun Hiekkarannalla järjestetään Ikuisen Juhannuksen festivaali. Tietenkin Virroilla on paljon muitakin kesätapahtumia, kertoi Tiina Perämäki.

Ennen höyrylaiva Tarjanteen saapumista laivarantaan, kaupunki järjesti kuntalaiskahvituksen Rantaterassi Baarpuurissa. Kakkukahveille kävi arviolta 400-500 henkilöä.

Markku Tourunen.

Laivarannassa musiikillaan yleisöä viihdytti Markku Touronen.

Virtain Rotaryt tervasivat karhupatsaan. Tervauksen hoitivat Aimo Mäkinen, Olli Ylistalo, Hannu Tolvanen ja Erkki Koskinen.

Ennen kuin väki siirtyi vastaanottamaan S/S Tarjannetta laivarantaan Virtain Rotaryt tervasivat kaupungintalon lähellä, Virtaintien liikenneympyrässä olevan, karhupatsaan. Tervaus tapahtui nyt toisen kerran. – jr 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI