JÄRVI-POHJANMAA | Lappajärvellä kahdeksan uutta tartuntaa – tartuntalähde ei ole vielä varmuudella tiedossa!

0
Lappajärvellä on nyt synkempää (JK/K-Media)

Päivitys Järvi-Pohjanmaan koronatilanteeseen 20.10.

Eilen annetun tiedotteen jälkeen Lappajärven yhteiskoulun oppilailla tai henkilökunnalla on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Yhteiskoulun tartuntojen alkuperää ei ole vielä saatu selville.

Järviseudun ammatti-instituutti Jamissa todettu tartunta on peräisin toisesta maakunnasta, mutta Jamin ja yhteiskoulun tartuntojen väliltä ei ole löydetty yhteyttä.

Useita henkilöitä on asetettu karanteeniin uusien tartuntojen johdosta, vaikka kaksi rokoteannosta voi estää karanteeniin joutumiselta. Samassa perheessä tai taloudessa asuvat asetetaan karanteeniin (myös kaksi kertaa rokotetut) THL:n toimenpideohjeen mukaisesti. Tartuntaketjuun liittyy myös joukkoaltistuminen urheilujoukkueessa.

Koronavirukselle on voinut myös altistua

su 17.10. klo 20-20.30 Heikin Grilli Lappajärvi, ei suu-nenäsuojusta käytössä

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä suosittelee tällä hetkellä rajoittamaan lähikontakteja, käyttämään suu-nenäsuojusta kun turvavälien pitäminen ei ole mahdollista sekä hakeutumaan tarvittaessa koronavirustestiin. Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina (21.10.) ja antaa tarvittaessa uusia suosituksia tai toimenpideohjeita.

Pandemiajohtoryhmä

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI