JÄRVI-POHJANMAA | Pandemiajohtoryhmän tiedote 2.11. – Nyt vaarana kiireettömän hoidon alasajo!

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

Viikonlopun aikana Järvi-Pohjanmaalla todettiin yhteensä yhdeksän uutta koronatartuntaa, joista kahdeksan liittyy Lappajärven tartuntaketjuun. Yksi koronatapaus todettiin alajärveläiseltä henkilöltä ja tartuntaketju on peräisin muualta maakunnasta.

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne pysyy edelleen heikkona. Sairaalahoito on kuormittunut ja Seinäjoen keskussairaala joutuu miettimään vaihtoehtoja, kuinka jatkossa varmistetaan riittävät resurssit koronapotilaiden hoitoon. Tämä voi tarkoittaa kiireettömän hoidon laajempaa alasajoa.

Etelä-Pohjanmaalla on useita aktiivisia tartuntaketjuja ja koko maakunnan asukkaiden on syytä noudattaa annettuja suosituksia kuten esimerkiksi suositusta suu-nenäsuojuksen käytöstä.

Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottaa mahdolliset korona-altistumispaikat jatkossa vain niissä tapauksissa, jos kyseisessä paikassa on selkeästi ollut suuri riski saada koronavirustartunta. Tähän vaikuttaa esimerkiksi tilassa vietetty aika ja onko henkilöllä ollut suu-nenäsuojus. Lyhytaikaista asiointikäyntiä suu-nenäsuojuksen kanssa ei aiheuta muille asioijille suurta tartuntariskiä. Jatkossa emme siis myöskään kommentoi, onko suu-nenäsuojus ollut käytössä vai ei, kyseessä on kokonaisarvio riskistä.

Tosiasia on, että tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaalla on runsaasti tartuntaketjuja ja käytännössä missä tahansa voi tietämättään altistua koronavirukselle.

Ajankohtainen listaus koko Järvi-Pohjanmaan alueen mahdollisista altistumispaikoista löytyy TÄSTÄ J-Pnewsin linkistä

Yllä mainittuina ajankohtina tiloissa oleskelleita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin, ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle puhelinnumerosta 06 2412 7700.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä ei muuttanut Lappajärven alueelle kohdennetut suosituksia, jotka ovat voimassa 7.11. asti. Pandemiajohtoryhmä on käynnistänyt Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin alueilla rokotushaasteen, jolla pyritään rokottamaan Järvi-Pohjanmaan alueella 460 uutta henkilöä marraskuun aikana. Pandemiajohtoryhmä kannustaa levittämään haastetta eteenpäin niin yrityksissä kuin yhteisöissä!

Osa alueen toimijoista on ottanut käyttöön koronapassin, jonka myötä ravintolan ei tarvitse rajata tilojensa asiakasmäärää. Kahden rokotuksen jälkeen Omakantaan tulee automaattisesti rokotustodistus, jonka voi ladata esimerkiksi älypuhelimeen. Rokotustodistuksen voi myös tulostaa paperille. Lisätietoja: https://www.kanta.fi/omakanta

Koronarokotuksia annetaan ilman ajanvarausta 9.11. seuraavasti:

  • Alajärven terveyskeskus klo 15-17
    • Lappajärven ja Vimpelin terveysasema klo 15-16

Voit myös varata ajan koronarokotukseen http://www.hyvis.fi

tai koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 06 2412 7800.

Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI