JÄRVI-POHJANMAA | Yhteistoiminta-alueen tuorein koronapandemiatiedote – joulu toi 65 uutta virustartuntaa

0
Järvi-Pohjanmaan terveyskeskus ( jpnews.fi/JK)

J-P:n pandemiajohtoryhmän tiedote 4.1.

Etelä-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt entisestään. Viikonlopun aikana Etelä-Pohjanmaalla todettiin 280 uutta koronatartuntaa. Järvi-Pohjanmaalla on todettu 20.12. jälkeen yhteensä 65 uutta koronatartuntaa.

 

LAPPAJÄRVELLÄ HUOMIOITAVAA:

Viime viikolla Lappajärvellä toimivassa ikäihmisten asumispalveluyksikössä Attendo Lintukodissa todettiin kaksi koronatartuntaa. Ensimmäisissä kontrollinäytteissä ei ole todettu uusia koronatartuntoja Lintukodin asukkailla tai työntekijöillä. Asia on Järvi-Pohjanmaan perusturvan ja Attendon hoidossa.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautunut henkilö on osallistunut Lappajärvellä uuden vuoden aattona yksityistilaisuuteen. Tartunnanjäljitys kartoittaa tilannetta parhaillaan, mutta joitakin jatkotartuntoja tilaisuudesta odotetaan ilmenevän.

Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin perusopetuksen luokat 0.-9. sekä lukiot aloittavat lähiopetuksessa 10.1.2022. Kaikissa yksiköissä kiinnitetään huomiota terveysturvallisuuteen: esimerkiksi ruokailujen ja välituntien porrastaminen mahdollisuuksien mukaan ja ulkoliikunnan suosiminen sekä vahva maskisuositus kaikille vuosiluokille alkaen 5. luokasta.

Tällä hetkellä tilanne Järvi-Pohjanmaalla on vakaa, mutta jatkuva uhka koronatilanteen heikkenemiselle on läsnä.

Koronarokotukset

Ensi viikolla Järvi-Pohjanmaan walk-in-rokotetilaisuudet  jatkuvat seuraavasti:

ALAJÄRVI:

Ti 11.1. klo 8.00-15.00 Alajärven monitoimihalli /Walk in, ei ajanvarausta

Ke 12.1. klo 8.00-15.00 Alajärven monitoimihalli /Walk in, ei ajanvarausta

Huom! Alajärven monitoimihalli on uimahallin yhteydessä

LAPPAJÄRVI:

Pe 14.1. klo 9.00-14.00  terveysasema/ Walk in, ei ajanvarausta

VIMPELI:

Ke 12.1. klo 8.00-15.00 terveysasema/Walk in, ei ajanvarausta

Yllä mainituissa rokotetilaisuuksissa annetaan 1. ja 2. rokoteannoksia kaikille henkilöille, sekä kolmansia rokoteannoksia seuraaville ryhmille:

  • 60 vuotta täyttäneille henkilöille sekä kaiken ikäisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille, joiden toisesta koronarokoteannoksen antamisesta on kulunut 4-5 kuukautta.
  • voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

Viikolla 3 ja 4 Järvi-Pohjanmaan perusturvassa viikosta 3 lähtien kolmannen koronarokoteannoksia annetaan seuraaville ryhmille:

  • voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.
  • 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville henkilöille, joiden toisesta koronarokoteannoksen antamisesta on kulunut 3-4 kuukautta.
  • alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin ja joiden toisesta koronarokoteannoksesta on kulunut 4-6 kuukautta

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden rokotetilaisuudet järjestetään Alajärvellä 13.1.2022 ja Lappajärvellä 21.1.2022 lastenneuvoloiden tiloissa. Ajanvaraus riskiryhmiin kuuluville omalta terveydenhoitajalta: alle kouluikäiset omasta lastenneuvolasta ja kouluikäiset kouluterveydenhoitajalta.


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI