Kuusiokuntien asukkailla monta väylää erikoissairaanhoitoon

0
Kuusiolinna Terveys Ähtäri (Kuva: JS/jpnews.fi)

Oletko odottamassa leikkausaikaa? Siirtyikö leikkausaikasi pandemian vaatimien erityistoimien vuoksi? Kuusiokuntien asukkaiden on mahdollista hyödyntää myös Pihlajalinna-konsernin erikoissairaanhoidon palveluita perinteisten palveluiden lisäksi ja saada siten nopea pääsy erikoissairaanhoitoon

Juha Viitasaari

Monista muista kunnista poiketen Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin asukkaat saavat mahdollisuuden myös Pihlajalinnan palveluihin sote-palveluiden ulkoistuksen ansiosta. Kuusiolinna Terveys Oy vastaa Kuusiokuntien perusterveydenhuollosta, mutta yhteistyö on mahdollistanut myös monipuoliset erikoissairaanhoidon palvelupolut. Tästä on hyötyä myös nyt pandemia-aikana.

– Tällä hetkellä sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän lisääntymisen vuoksi Seinäjoen keskussairaala on tiedottanut tekevänsä järjestelyjä osastoilla ja kiireettömässä leikkaustoiminnassa. Jos siis oma leikkausaikasi on siirtynyt, voit tiedustella hoitokoordinaattoreitamme, olisiko tarjolla vaihtoehtoisia leikkausaikoja nopeammalla aikataululla, kertoo Kuusiolinna Terveys Oy:n toimitusjohtaja Juha Viitasaari.

Vaihtoehto siirtyneelle leikkausajalle

Luonnollisesti Kuusiolinnan sote-ammattilaiset, kuten lääkärit, arvioivat lähetettä tehdessään hoidon tarpeen ja kiireellisyyden mukaan sopivan erikoissairaanhoidon palvelun. Etenkin kiireellisimmät ja vaativimmat toimenpiteet lähetetään Seinäjoen keskussairaalaan. Jos kuitenkin esimerkiksi siirtyneen leikkausajan vuoksi on tarve varmistaa, olisiko vastaava palvelu tarjolla Pihlajalinnan toimipisteissä, on paikallaan olla yhtyedessä hoitokoordinaattoriin. Yhteystiedot löytyvät Kuusiolinnan verkkosivulta www.kuusiolinna.fi/terveyspalvelut/erikoissairaanhoito.

Kuusiolinnan tavoitteena onkin tarjota mahdollisimman sujuva hoitoon pääsy tarpeen vaatiessa. Näin varmistetaan parhaiten potilaan hyvinvointi. Kun lääkäri tekee lähetteen erikoissairaanhoitoon terveysasemalla tai työterveydessä, voi potilas kysyä Pihlajalinnan yksiköiden tarjoamista vaihtoehdoista. Monesti se mahdollistaa nopeamman ja helposti saavutettavan pääsyn hoitoon. Esimerkiksi tekonivelleikkauksissa Pihlajalinna ja Jokilaakson sairaala Jämsässä on saanut kiitosta lyhyistä jonotusajoista.

Pihlajalinna tarjoaa erikoisairaanhoitoa Alavudella, Ähtärissä, Seinäjoella, Tampereella ja Jämsässä Jokilaakson sairaalassa. Alavudella ja Ähtärissä palvelevat muun muassa sydäntautien, ortopedian, käsikirurgian, gynekologian, geriatrian, sisätautien, psykiatrian, korva-nenä-kurkkutautien, lastentautien, lastenkirurgian, mahakirurgian, plastiikkakirurgian, urologian ja neurokirurgian erikoislääkärit.

Seinäjoen Pihlajalinnan sairaalassa on lisäksi muun muassa reumatautien, fysiatrian ja verisuonikirurgian erikoislääkäreiden vastaanotot. Sairaalassa on myös leikkaussalit. Jokilaakson sairaalassa hoidetaan vaativammat ortopediset leikkaukset, kuten polven- ja lonkan tekonivelleikkaukset. 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI