Merkittävä näyttelykokonaisuus Kuninkaantuvalla Soinissa

0
Isänmaallinen ryijy

Uutena näyttelynä lapuanliikkeestä Isänmaalliseen Kansanliikkeeseen 1929 – 1944.

Näyttelystä kertoo kuraattorina toimiva Lasse Autio seuraavaa: – Näyttelykokonaisuus on kokonaisvaltaisesti museonäyttely, ei niinkään historian kertausta, eikä kannanottoa aikakauden tapahtumiin.

Talonpikaismarssin diplomi

Ainutlaatuisessa kokoelmassa on myös lainassa olevia esineitä Etelä-Pohjanmaan museoista, kuten Seinäjoen museosta. Ajankohtaisuus on myöskin tärkeää, koska on ilmestynyt uutta kirjallisuutta. Kansanliikkeestä ja Lapuan Liikkeestä sekä Kosolasta-.

Kuuluisa paita 30-luvulla

-Kuninkaantuvan näyttely on tullut yhä lisääntyneiden ryhmien käyntikohteeksi ja kiinnostavaksi matkailukohteeksi Soinissa. Jatkossakin pyrimme siihen, että säilytämme tämän kiinnostavuuden vuosittain vaihtuvilla näyttelyillä- lupaa Lasse Autio.

IKL kupit ja Pehr Evind Svinhufvud pysti

Militariapuolella myös uutta nukkeihin puettu ajalliset JR 30:n rykmentinkomentaja eversti Armas Kemppi, I pataljoonan komentaja majuri Jaakko Sohlo, 2.komppanian päällikkö luuntantti Yrjö Jylhä sekä komppanian lääkintäalikersantti Lauri Laasasenaho. Edelleen näyttelyissä 1940-1950-luvun sekatavarakauppa, Soinin 1950-luvun koululuokka, vanhojen apteekkitavaroiden näyttely ja upea jatkosodan puhdetyönäyttely.

Militaria osastoa

Myös uutena näyttelynä on Kuninkaantuvalla esillä AstroPlan NASA:n planeettakuvat.

Kuninkaantuvalla myynnissä mm. paikallisia käsitöitä, antiikkitavaraa sekä kirjallisuutta mm. Soini-lukemisto V, Ola Österbackan Maijantytär, Tauno Alkulan Vähän verta, paljon hikeä, ei kyyneleitä, sekä paljon muuta kirjallisuutta.

Kuninkaantupa on avoinna aina 13.8.22 saakka ti – la klo 12.00 – 17.00. Ryhmille sopimuksen mukaan. Ajan voi tilata Lasse Autiolta puh. 040 5873161.


 

JÄTÄ KOMMENTTI