Mielipidekirjoitus | Kännyköiden käytöstä kouluissa

0

Kepu kirittää kännykkäkieltoa oppositiossa, ei edistänyt hallituksessa

Kännyköiden käyttö kouluissa on ollut oppimisen ja opettamisen riesa jo pitkän aikaan. Olen tästä ongelmasta paasannut kyllästymiseen saakka, ja nyt vihdoin tämä hallitus tarttuu härkää sarvista. Hallitus säätää vielä tänä vuonna lain, jolla voidaan rajoittaa kännykän käyttöä kouluissa. Tätä on odotettu ja toivottu kouluissa jo pitkään.

Teen töitä sen eteen, että laki olisi mahdollisimman tiukka. Mielestäni älyvempaimet eivät kouluun kuuluisi lainkaan. Ne tulisi kerätä koko koulupäivän ajaksi pois. Tutkimusten mukaan kännyköiden täyskielto kouluissa nostaa oppimistuloksia sekä vähentää kiusaamista ja mielenterveysongelmia. Fakta on se, että kännyköiden läsnäolo luokkahuoneissa on yksi suurimmista esteistä tehokkaalle opetukselle ja oppimiselle.

Keskustasta puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja kansanedustaja Jouni Ovaska ovat kovasti kirittäneet hallitusta, että laki tulisi nopeasti voimaan. Hyvä niin! Itsekin olen kirittänyt opetusministeriä asiassa sekä vaatinut ripeämpää valmistelua.

Keskustan asenteessa on kuitenkin tapahtunut melkoinen muutos parin vuoden takaiseen verrattuna. Silloin, kun perussuomalaiset toivat asiaa esille oppositiosta, Keskusta istui hallituksessa käsien päällä ja mitään ei tapahtunut. Nyt onneksi jopa sitkeimmät älylaiteuskovaiset ovat alkaneet havahtua ongelman vakavuuteen. On korkea aika panna kännykät kuriin ja palauttaa koulujen työrauha!

Ari Koponen (ps.)
Kansanedustaja
Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja

 



 

JÄTÄ KOMMENTTI