PESIS | Ankkurien edustuspesäpallo sai oman yhdistyksen – kts. joukkueen kuulumisia

0
Ankkurit harjoittelee tulevaan stadionkauteen valmistautuen "kuplassa" Teemana on myös väkivahvan joukkuehengen luominen.

Alajärven Ankkureilla on puhaltanut viime aikoina uudet tuulet. Pesäpallon edustusjoukkue yhdessä B-poikien kanssa eriytettiin emoseurasta omaksi talousyksikökseen. Sinikeltaisten ankkurilaista, alajärveläistä pesäpalloa koordinoi nyt Alajärven Ankkuritpesis Ry.

Uuden perustetun yhdistyksen/seuran yhteistyö jatkuu laajasti Alajärven Ankkurit ry:n muiden lajijaostojen kanssa ja molemmat seurat käyttävät tuttua sinikeltaista väritystä ja samaa tuttua AA-logoa jatkossakin.

Alajärven Ankkuritpesis Ry:n ensimmäinen puheenjohtaja ja syksyllä 2019 muodostetun pesäpallotyöryhmän vetäjä Tapio Kantokoski kertoi kovista tavotteista jotka ”putoamis” syksynä asetettiin.

 • Aivan päällimmäisenä oli pelastaa Alajärven Ankkurit ry uhkaavalta vararikolta. Muita tehtäviä oli eriyttää edustuspesäpallo omaksi talousyksikökseen niin, ettei siitä koituisi missään olosuhteissa uhkaa muulle seuran urheilutoiminnalle.
 • Menestyvän edustusjoukkueen luominen oli myös yksi päätehtävistä.
  Syksyllä 2019 perustettu pesäpallotyöryhmä hoiti velvoitteensa loistavasti ja Alajärven Ankkurien Ykköspesisjoukkueen sekä B-poikien taloudellinen vastuu siirtyi loppuvuodesta 2020 Alajärven Ankkuritpesis ry:n alle.
Mikael Penninkangas jatkaa vahvoja otteitaan nuoren Ankkurimiehistön konkariosastossa.

Ankkuritpesis ry:n puheenjohtaja Kantokosken mukaan tällä hetkellä edustuspesäpallolla ei ole tilivelkoja lainkaan, ei maksurästejä pelaajille eikä myöskään verottajalle.
Kaikki taloudelliset velvoitteet on saatu neuvoteltua pitkäaikaisiksi. Ne ovat hallittavissa, mutta vaativat vuosittain ylijäämäisen tuloksen.

 • Kaikki pesäpalloa koskevat velat on siirretty Alajärven Ankkuritpesiksen alle ja emäseura Alajärven Ankkurit ry voi jatkaa toimintaansa velattomana.
 • Alajärvellä on nuori ja menestyvä edustusjoukkue. Junioritoiminta on myös niin loistavalla mallilla, että sieltä on lupa odottaa todellisia huippupelaajia täydentämään edustusjoukkuetta.

Miten tähän sitten päästiin? – Tapio Kantokoski vastaa

 • Ankkurien pesäpallon taloudellinen tulos oli kaudella 2020 vahvasti positiivinen. Tämä perustui kumppanimyynnin hyvään onnistumiseen, järjestetyn haastekeräyksen hyvään tulokseen, joukkueen kulujen sopeuttaminen koronavuoden asettamiin mittasuhteisiin sekä hyvään urheilulliseen menestykseen ja sitä kautta hyviin lipputuloihin.
 • Eikä pidä vähätellä sitä, että tämä kaikki toteutettiin täysin talkoovoimin, näistä kaikista Alajärven Ankkuritpesis Ry:n puheenjohtaja Tapio Kantokoski haluaa esittää lämpimät kiitoksensa.

Joukkueen terveiset

Ville Keltikangas

Ankkurien edustusjoukkueen kantavaan rosteriin lukeutuva etukenttäpelaaja Ville Keltikangas kertoi toimituksellemme joukkueen talvikauden sujuneen toistaiseksi hyvin.

 • Varsinkin alkutalvesta saatiin treenattua melko hyvin yhdessä ja suorittaminen treeneissä on ollut kelpo tasolla, vaikkakin vielä on paljon tehtävää edessä. Nyt merkittävä osa joukkueesta on armeijan palveluksessa niin se tietenkin vaikeuttaa vähän koko porukan saamista kasaan. Pelienkin makuun on päästy, mikä tuo aina treenikauteen hyvää piristystä. Samalla päästään näkemään mikä kohta vaati lisää treenausta ja hiomista.
 • Vaikka kesään on vielä pitkä matka niin uskon pelaamisen tuovan hieman lisävirtaa harjoitteluun kevättä kohti. Ankkurit jatkaa kovaa pakertamista ja kesällä päästetään taito irti!, lupaa Ville.

Alajärven Ankkurien kuluvan kauden 1.pelinjohtja Santeri Särkinen, kertoi toimitukselle työt joukkueen kanssa aloitetun viime vuoden lokakuun lopulla.

 • Olemme harjoitelleet koko joukkueena, sekä pienryhmissä. Puoli joukkuetta eli kuusi pelaajaa siirtyi tammikuun alussa armeijan harmaisiin, joka tietysti vaikuttaa myös meidän arkiseen tekemiseen. Armeijan kanssa ollaan kuitenkin pääsemässä ”sujuiksi” ja arki pyörii taas hyvin.
 • Syksy ja talvi ovat taas opettaneet hetkessä elämisen tärkeyttä. Suunnitelmat muuttuvat viikottain, joten se hetki kun ollaan yhdessä harjoituksissa niin pyritään käyttämään mahdollisimman hyvin hyödyksi, ajattelematta tulevia tai menneitä.
  Tämän vuoden talviharjoittelussa ollaan keskitytty paljon henkilökohtaiseen kehittymiseen. Jaakko Ojaniemi ja Niina Sippola ovat pitäneet huolen fysiikkaharjoittelusta, ja yhteistyö Kuortaneen Urheiluopiston kanssa sujuu myös hienosti. Kuortaneen urheiluopiston testauspuoli on ollut meille uusi juttu, sen kautta ollaan saatu dataa muun muassa yksilöiden fyysisistä ominaisuuksista.

Jäsenmaksu

Pesäpallokausi 2021 lähestyy, kaikesta huolimatta, kovaa kyytiä. Ankkurien miesten edustusjoukkue lähtee Ykköspesiskauteen historiallisen nuorella ja nälkäisellä joukkueella. Joukkue on lähes täysin ”oman kylän pojista” koostuva. Valmennustiimi on muokannut näistä nuorista talven aikana entistä kovempia ja vahvempia pelimiehiä. Kesällä valtakunnan pelikentillä tullaan näkemään erittäin ”nälkäinen” Ankkurimiehistö.

(vas) 1.pelinjohtaja Santeri Särkinen Ankkuritpesis Ry:n puheenjohtaja Tapio Kantokoski ja 2. pelinjohtaja Toni Nevantakanen (Kuvat: Ankkurit)

Nyt voit osoittaa tukesi tälle nuorelle Ankkurimiehistölle osallistumalla jäsenkeräykseen.


Alajärven Ankkuritpesis ry:n jäsenmaksu

Henkilöjäsen 2021 30 € (sähköpostiosoitteen antaneille sisäpiiritietoa joukkueesta)
Yhteisöjäsen 2021 150 €

Jäsenmaksun voit suorittaa Ankkuritpesis ry:n pankkitilille FI51 5188 0710 0026 46
Maksaessasi kirjoita viestikenttään nimesi ja maksun aihe sekä sähköpostiosoitteesi. Esim. Late Nimetön, jäsenmaksu 2021, late.nimeton@japo.fi 

JÄTÄ KOMMENTTI