PestuuMarkkinat.fi-palvelu laajenee uusille alueille

0
Fasadi - Alavuden Kehitys Oy

Etelä-Pohjanmaan liitto ja hankkeeseen osallistuvat kunnat ovat myöntäneet rahoituksen Suunta tulevaan -hankkeelle (Alavus, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kuortane, Soini, Teuva, Ähtäri), jolla vahvistetaan yritysten valmiuksia selvitä koronapandemiasta. Hankkeen näkyvimpänä osana on PestuuMarkkinat.fi-palvelu, joka on jo vuoden ajan ollut käytössä Kuusiokuntien alueella. Toukokuun alusta lähtien palvelualue kattaa Kuusiokuntien lisäksi Isojoen, Karijoen, Kauhajoen ja Teuvan alueet.

PestuuMarkkinat.fi on paikallinen töiden ja työntekijöiden välityspalvelu, jossa yritykset ja yhteisöt, maa- ja metsätilat sekä kotitaloudet voivat ilmoittaa avoimista työtehtävistä. Tarjottavat työt voivat olla lyhyitä keikkoja tai pidempiaikaisia työsuhteita. Työnhakijat puolestaan voivat kertoa palvelussa omasta osaamisestaan ja ilmoittaa, millaisista pesteistä ovat kiinnostuneita. Palvelu on käyttäjilleen maksuton.

 

PestuuMarkkinat meklari Ritva Raisio, p. 050 593 6210, meklari@pestuumarkkinat.fi

Uudenlaisesta palvelusta hyviä kokemuksia

Kuusiokunnissa PestuuMarkkinat.fi-palvelusta on vuoden aikana saatu hyviä kokemuksia. Palvelun kautta on työllistytty niin vakinaisiin töihin kuin kertaluonteisiin hommiin. Yritykset ovat onnistuneet löytämään tekijöitä myös pitkään avoimena olleisiin työpaikkoihin, joihin tekijöitä ei ole aiemmin löytynyt. Paikallisella tuntemuksella on ollut iso rooli onnistuneiden rekrytointien toteutumisessa. Palvelun meklari näkee, millaisia osaajia palveluun on ilmoittautunut ja voi näin auttaa yritystä löytämään sopivan tekijän nopeasti.

Työntekijöiden lisäksi palvelun kautta on löytynyt yrittäjäkumppaneita ja myös maa- ja kotitaloudet ovat hyödyntäneet PestuuMarkkinat.fi-palvelua hakemalla tekijöitä esim. remontti- ja pihatöihin.

Palvelussa avoinna olevia työpaikkoja markkinoidaan maakunnallisesti ja osin myös valtakunnallisestikin. Muun muassa säännöllisten Facebook-julkaisujen myötä palvelu ja alueen työskentelymahdollisuudet ovat saaneet hyvin huomiota. Tähän mennessä saatu näkyvyys onkin eduksi nyt, kun palvelu käynnistyy uudella laajemmalla alueella.

Hankkeen toiminta 1.5.2021-30.4.2022 keskittyy PestuuMarkkinat.fi-palveluun, joka nyt laajenee Kuusiokunnista Suupohjan alueelle

Hallinnoijana Alavuden Kehitys Oy, kohdealueena Alavus, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kuortane, Soini, Teuva ja Ähtäri


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI