Pumptrack heti kovassa käytössä – TOIVOTTU ”TEMPPURATA” TUURIIN

0
Heti valmistuttuaan on Pumptrack-rata ollut Tuurissa mm. potkulautailijoiden käytössä. (Kuva:Pentti Hautala)

Pentti Hautala/J-Pnews
TUURI

Alavudelle, Töysän Tuuriin on valmistunut uusi ”temppurata”. Hienommalta ja nykyaikaisemmalta nimeltään pumptrack, skuuttirata. Liikuntapaikka on tarkoitettu polkupyörille, potku- ja skeittilaudoille ja rullaluistimille.

Ja tämä rata onkin heti valmistuttuaan ollut kovassa käytössä. Liikunnan riemuista ovat nauttineet erityisesti lapset ja nuoret sekä lukuisat aikuisetkin. Jo nyt voidaan todeta, että rataa ei rakennettu turhaan. Sillä se soveltuu yhtä hyvin aloittelijoille ja kehittyneille osaajillekin.

Radalla ovat liikunnasta nauttineet, heti ensi päivistä alkaen, lähiseudun asukkaat sekä ”kyläkaupan” asiakkaat että matkailualueen palvelujen käyttäjät.

Kun käväisin rataa kuvaamassa, niin ainakin tuurilainen Latenkoneen yrittäjä Lasse Saarenpää pyyhälsi kummulta toiselle ”hiki lätsässä” nuorten ja lasten kanssa.
Uusi asfalttipäälysteinen rata sijaitsee Tuurissa, entisen puutarhamyymälän ja nykyisen jättikokoisen, muoti outlet ylipainehallin viereisellä alueella.

Hankeen paikallinen puuhamies ja toteuttaja, rakennusalan urakoitsija, Janne Onnela on tyytyväinen siitä, kun ratahanke toteutui. Samlla Janne muistuttaa, ettei Alavudella ollutkaan aikaisemmin tällaista rataa.

– Nuoriso on itse viritellyt asfalteille ja pihoille omia ”ratojaan”. Myöskin kauppakylässä on ollut köytössä ”temppurata”.
Nyt Tuuriin tehdyn Pumptrack-radan käyttö on kaikille maksutonta. Aluetta ei ole myöskään ympäröity aidoilla, tarkentaa Onnela.

…ja myöskin polkupyörät ovat kummuilla ja hyppyreillä vinhasti liikkuneet (Kuva: Pentti Hautala)

Onnela muistuttaa, että tärkeää on saada lapset ja nuoret liikkumaan. Myöskin kokonaiset perhekunnat. Skuuttaus on myöskin sosiaalinen harrastus, jossa ei kilpailla keskenään. Kaverit ympärilla ovat kannustavia.

Rahallisista kustannuksista on tullut 60 prosenttia ELY-keskukselta ja 15 % Alavuden kaupungilta. Loput 15 prosenttia on saatu hankeeseen yksityisiltä rahoittajilta ja talkootyön avulla. Hankkeen rakentajana on toiminut, alan osaaja, Trail It Oy. Kustannusarvio oli noin 300 000 euroa.

Tarkoitukseen hyvin sopiva maa-alue mahdollistui kyläkauppias Vesa Keskisen myötämielisyydellä. Keskinen antoi antoi tontin nimellisellä vuokralla, perustetun yhdistyksen, Alavuden Pumptrack Ry:n käyttöön.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI