Retkeilykohteet tutuksi Outdooractiven avulla – kymmenen tempausta lähilaavuilla

0
Lähiluonto houkuttaa retkeilemään ja Outdooractive-sovellus auttaa pysymään aina oikealla polulla. Nyt on tarjolla opastusta sovelluksen käyttöön lähilaavuilla järjestettävissä tempauksissa.

Outdooractive on maailman johtava luontomatkailusovellus, josta löydät reitit ja käyntikohteet niin tietokoneella kuin älykännykälläkin. Leader Aisapari on lunastanut sovelluksen lisenssin alueensa paikkakuntien vapaaseen käyttöön ja kohteita syötetään kuntien ja reittirakentajien yhteisen tiimin voimin.

Tällä hetkellä sovelluksesta löytyy reilut kolmekymmentä retkeilyreittiä Aisaparin alueelta, eli Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä, Evijärveltä, Kauhavalta ja Lapualta. Tavoitteena on saada alueen kaikki luontokohteet yhteismarkkinointiin sovelluksen kautta.

Kymmenen tempausta lähilaavuilla

Seuraava toimenpide on sovelluksen markkinointi myös alueen omille asukkaille. Yhdessä kuntien ja yhdistysten kanssa järjestetään pääsiäisen jälkeen kymmenen parin tunnin tempausta asutuskeskusten lähellä. Tempauksissa opastetaan sovelluksen käyttöön ja lisäksi on tarjoilua. 50 ensimmäistä kävijää saa repun ja juomapullon kotiinviemisiksi.

Keskiviikko 20.4. klo 17–19 Karhulaavu keskustan kuntorata, Kuntotie 1, Alajärvi. Nokipannukahvit ja muuta tarjoilua. Yhteistyössä Alajärven kaupunki, Jami ja 4H.

Perjantai 22.4. klo 18–20 Kitkan ulkoilualueen kota Kitkantie 60, Kortesjärvi. Tutustutaan lisäksi kuntoportaisiin ja alueen luontopolkuun. Yhteistyössä Markki Partion kanssa.

Lauantai 23.4. klo 12–14 Rantaraitin Laavuska Laituritien päässä Evijärvellä. Paistetaan makkaraa laavulla. Tutustutaan lisäksi kuntoportaisiin. Evijärven kunta.

Sunnuntai 24.4. klo 14–16 Urheilupuiston laavu Mäkipassintie 17, Kauhava. Seikkailevat perheet -tapahtuma. Yhteistyössä Härmänmaan Ladun kanssa.

Maanantai 25.4. klo 18–20 Prännin Patikan kota Yliluoman kylä, Ylistarontie 636, Ylihärmä. Lisäksi kerrotaan 20 km:n pituisesta Prännin Patikan reitistöstä. Yhteistyössä Prännin kyläseuran kanssa.

Tiistaina 26.4. klo 17–19 Vieresniemen laavu Joensuuntie 41. Vimpeli. Kahvi/mehutarjoilu. Vimpelin kunta.

Keskiviikkona 27.4. klo 17–19 Välijoen laavu Välijoentie 1, Lappajärvi Nautitaan nuotiotulen loimusta. Tarjolla makkaraa, kahvia ja mehua. Välijoen laavulle pääsee Itäkyläntieltä, tie nro 68. Käänny Itäkyläntieltä Välijoentielle, jota jatkamalla n. 900 metriä saavut laavulle. Yhteistyössä Eläkeliitto Lappajärven yhdistys ja Lappajärven kunta.

Keskiviikkona 27.4. klo 18–20 Pömpelin kota Voltissa: Voltti–Perkiömäki-tieltä kääntyy oikealle Kumpulan metsäautotielle, josta opastus. Nautitaan nuotiotulen loimusta. Yhteistyössä Voltin maa- ja kotitalousseuran kanssa.

Torstai 28.4. klo 18–20 Fröökynän laavu Simpsiö, Lapua. Nautitaan nuotiotulen loimusta. Yhteistyössä Poutun kyläseuran ja Lapuan Oppaiden kanssa.

Maanantai 25.4. klo 17-19 Lehtimäen opiston luontopolku Opistotie 1, Lehtimäki. Ohjelmassa metsärentoutusta, nokipannukahvit ja muuta tarjoilua. Yhteistyössä Alajärven kaupunki, Jami ja 4H.

Evijärven retkeilyillassa alustaa Tietokirjailija, eräopas ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg.

Retkeilyilta Evijärven kirjastossa

Heti tempausten alkuvaiheessa on Evijärven kirjastossa Retkeilyilta torstaina 21.4. klo 17.00 osoitteessa Voltintie 6, Evijärvi. Tietokirjailija, eräopas ja Luonnonperintösäätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg johdattaa luonnon ja retkeilyn maailmaan. Tilaisuuden järjestää Evijärven kunta yhteistyössä Eepos-kirjastojen kanssa.
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja ennakkoilmoittautumisia pyydetään sähköpostilla evijarven.kirjasto@evijarvi.fi tai puhelimitse 0400 259105.
Vierailua on mahdollista seurata myös verkossa. Lisätietoja saat sivulta sites.google.com/view/eeposkirjailijavierailut.
Retkeilyillassa jaetaan tietoa myös Outdooractive-sovelluksesta.

Aisaparin kotisivulta www.aisapari.net/intolinkki löytyy Outdooractive-sovelluksen näkymä, josta oman alueen reittejä pääsee jo helposti selaamaan.  Älypuhelimessa sovellus opastaa käyttäjän oikealle polulle.

Järjestelmään syötetään tietoja yhteistyössä kuntien ja reittejä ylläpitävien yhdistysten kanssa. Tiimissä on tällä hetkellä kymmenkunta tietojen syöttäjää ja uudet ovat tervetulleita. Yhteyshenkilönä Aisaparilla toimii Päivi Kultalahti.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI