Vinkkejä vientipolulle! | Lähtisitkö mukaan vientimarkkinoille?

0

Kuusiokunnissa ja Etelä-Pohjanmaalla on paljon huippulaatuista osaamista, jota kannattaisi viedä maailmalle.

Alavuden Kehitys Oy yhteistyökumppaneineen järjestää alueen yrityksille suunnatun Vientilounaan perjantaina 26.11.2021 Tuurissa Hotelli OnnenTähden kokoustiloissa. Tilaisuus aloitetaan aamukahveilla klo 8.30 alkaen ja ohjelma alkaa noin klo 9.00. Mielenkiintoisten puheenvuorojen jälkeen nautitaan maittava lounas Ravintola OnnenKivessä noin klo 12.00.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille yrityksille – niille, jotka pohtivat olisiko omasta yrityksestä vientimarkkinoille, niille, jotka ovat tehneet päätöksen aloittaa vienti ja niille, jotka jo harjoittavat vientiä ja etsivät ehkä uusia markkina-alueita.

Viennin käynnistämiseen on tarjolla monenlaista apua, asiantuntemusta ja rahoitusta. Asiantuntijat neuvovat mielellään myös viennin kasvattamisessa. Tärkeää on löytää oikeat yhteistyökumppanit oikeaan aikaan ja rohkeutta kysyä ja ottaa selvää. Alavuden Kehitys haluaa tuoda vienti- ja yrityskehitysorganisaatioiden osaamisen lähelle yrittäjiä ja aktivoida näin vientiajatuksia sekä tarjota tietoa saatavissa olevista tuista myös jo vieville yrityksille.

Vientilounaalla on mukana ELY-keskuksen ja BusinessFinlandin asiantuntijoita, jotka kertovat viennin eri vaiheista ja siitä, miten yritys löytää oikean palvelun oikea-aikaisesti ja missä vaiheessa eri rahoitusmuotoja kannattaa hyödyntää yrityksen vientitoiminnassa.

Petri Laitinen

Lisäksi tilaisuudessa kertoo yritystarinan C2 SmartLight Oy:n perustaja Petri Laitinen. C2 SmartLight Oy on jyväskyläläinen pk-yritys, joka toimittaa valaistuksen ohjausjärjestelmiä Suomeen, Pohjoismaihin ja Baltian alueelle. Yritys laajentaa toimintaa parasta aikaa myös muille vientialueille. Yrityksen historiaan kuuluu onnistumisia ja epäonnistumisia vientiponnisteluissa. Yritys on käyttänyt viennin käynnistämisessä ELY:n ja Business Finlandin tukea. Petri Laitinen valottaa omaan kokemukseen pohjautuen mitä yrittäjän kannattaisi huomioida ja mitä karikoita varoa vientiin lähdettäessä.

– Tärkeä viestini on, että on tiedettävä mitä tekee ennen kuin lähtee vientimarkkinoille. On oltava tehtynä kattava markkinatutkimus, tunnettava kilpailijat, hintataso ja selvitettynä asiakkaan ostoprosessi. Näissä selvityksissä on oltava itse mukana eikä hommaa saa ulkoistaa ”konsulteille”. Lisäksi on varmistettava, että tuote tai palvelu on viritetty kohdemarkkinaan ja markkinointi on kunnossa. Vasta kun perusasiat on selvitetty kohdemaasta, niin kannattaa aloittaa systemaattisesti investoimaan kohdemaan valloitukseen, Laitinen toteaa.

Tilaisuuteen toivotaan mukaan erilaisia yrityksiä koko Kuusiokuntien alueelta ja kauempaakin. Nyt on loistava tilaisuus hyödyntää ammattilaisten kokemus ja saada konkreettisia neuvoja kansainvälistymiseen sekä kasvuun!

Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan ja se onnistuu kätevimmin nettisivuilla www.fasadi.com/vientilounas olevan linkin kautta. Tilaisuus järjestetään ensi sijaisesti paikan päällä Hotelli OnnenTähdessä ja mahdollisista muutoksista ilmoitetaan sähköpostitse.


 

JÄTÄ KOMMENTTI