Virtain seurakunta jatkaa 1,7 veroprosentilla – tuulivoimako talouden tueksi?

0
Virtain kirkkovaltuusto vahvisti tiistaina kirkollisveroprosentiksi 1,7 prosenttia. (JR)

Jarkko Ruohola / J-Pnews
VIRRAT

Virtain kirkkovaltuusto vahvisti yksimielisesti tiistai-iltaisessa (9.11.) kokouksessaan kirkkoneuvosten esityksen mukaisesti seurakunnan kirkollisveroprosentiksi 1,7 prosenttia vuodelle 2022. Samalla veroprosentilla on  toimittu Virroilla vuodesta 2002 lähtien.

Kirkkoneuvosto oli käynyt laajan keskusten iltakoulussaan veroprosentista. Keskusteluissa päädyttiin siihen, ettei veroprosentin korottamiselle ole nyt oikea aika, koska korona-aika on tuonut omat haasteensa niin yksityisten ihmisten kuin yhteisöjen talouteen.

Ennusteiden mukaan verotulojen lasku on vuodesta 2021 vuoteen 2022 37.000 euroa ja vuodesta 2022 vuoteen 2023 34000 euroa. Ennusteissa on otettu huomioon jäsenmäärän lasku,  joka Virtain seurakunnassa on 100 jäsentä vuodessa.

Kirkkovaltuutettu Pentti Tikkanen kyseli onko seurakunnalla tuulivoimaloiden sijoittumiseen soveltuvia maa-alueita? – Tuulivoimatuloilla voitaisiin paikata seurakunnan heikkenevää taloutta.
Talouspäällikkö Tuija Tolvanen vastasi Tikkaselle, että tuulivoimaan liittyvä hanke on kehitteillä yksityisten maanomistajien kanssa.

Päätettiin siirtää  Killinkosken hautausmaan valaistukseen varattu 20.000 euron määräraha seurakuntatalon alapihalla sijaitsevan leikkikentän aidan rakentamiseen. Leikkikenttä palvelee kerhojen lapsia ja kaikkia seurakuntalaisia lapsineen. Lain mukaan leikkikentät, jotka sijaitsevat liikennöityjen teiden varsilla, tulee olla aidattuja. Sisäisen valvonnan ryhmä oli syyskuussa tarkastanut kiinteistöjä ja siinä yhteydessä todettiin, että leikkikentän ympärille tulee hankkia aita mahdollisimman pian.

Tiedotusasiana olleen talousarvion toteutuman yhteydessä Pentti Tikkanen toivoi , että raportointiin tulisi liittyä myös ennuste. -jr

Seurakuntatalon alapuolella sijaitseva leikkikenttä saa aidan 20.000 eurolla. (JR)

 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI