Vuoden Intoilija 2023 palkinto: Matkailun iloa Lappajärven kesään

0

Vuoden 2023 Vuoden Intoilijaksi on valittu Kristian Hyyppä, joka on yritystoiminnallaan edistänyt matkailualaa Lappajärven alueella.

Hyypän luotsaaman Lappajärven kesäteatteri Oy:n toiminnassa ovat mukana myös Jenni Hyyppä ja Miika Lahnalampi. Lappajärven kesäteatterin alla toimivat Kraatterijärvi Adventure -aktiviteettivuokrauspalvelu ja Terrace Kirppu -rantaravintola, joka tarjoaa hyvää ruokaa ja live-esiintymisiä. Viimeisimpänä lisänä yritystoimiin on tullut pian avautuva Aquarius Resort -majoitus- ja kokouspalvelu tilaussaunoineen.

Kaikki alkoi vuonna 2018, kun Kristian Hyyppä alkoi yhteistyökumppaniensa kanssa pyörittää Lappajärven kesäteatteria, joka aiemmin tunnettiin nimellä Halkosaaren kesäteatteri.

– Kun ensimmäinen vuosi oli ohi, asiakkailta saatiin palautetta, että he olisivat halunneet jatkaa illanviettoa tai tehdä järven alueella jotain muutakin. Siellä ei silloin oikein ollut mitään palveluita, niin päätimme, että rupeamme itse tuottamaan sinne ohjelmaa, Hyyppä kertoo.

Kun hän alkoi miettiä yritystoiminnan laajentamista, Hyyppä päätti hakea yrityshankerahoitusta Aisaparilta. Hän oli tutustunut Aisapariin ja sen toimintaan aiemmin, kun hän oli työskennellyt heidän kanssaan toisessa projektissa. Siitä yhteistyöstä Kristian Hyyppä sai idean, että hänkin voisi hakea rahoitusta oman yrityksensä hankkeeseen.

Aisaparin rahoituksen avulla Hotelli Kivitipun rantaympäristö siivottiin, ja rannan lähellä olevaan pieneen saareen rakennettiin lasikattoinen grillauskota avoimeen käyttöön. Kesäteatteri Oy:n alle perustettiin Kraatterijärvi Adventures mm. välinevuokrausta ja kalastusretkien järjestämistä varten. Viimeisimpänä lisäyksenä on Hotelli Kivitipun takana sijaitseva Aquarius Resort, joka tarjoaa mm. elämysyöpymisiä kauniissa huoneissa Lappajärven äärellä.

– Aisaparin rahoitus on ollut meille suureksi avuksi. Emme olisi ehkä pystyneet toteuttamaan hanketta ilman heidän rahoitustaan ja kannustusta, Hyyppä kertoo.

Tulevana kesänä suunnitelmissa on jatkaa bisneksiä kesäteatterissa ja sen alla toimivissa matkailupalveluissa normaaliin tapaan. Muiden tavoitteiden osalta Hyyppä mainitsi nuorempien asiakkaiden houkuttelun alueelle vahvistamaan nykyistä asiakaskuntaa.

– Tärkeänä pointtina on myös se, että kaikki alueen yritykset tekevät yhteistyötä ja puhaltavat yhteen hiileen, Hyyppä painottaa.


 

JÄTÄ KOMMENTTI