Yllättävän paljon lapsia rantauimakoulussa Virroilla

0
Virtain Laivarannassa pidettyyn uimakouluun osallistui 16 lasta.

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
Virrat

Virtain kaupungin liikuntasihteeri Sanna Vilen luonnehtii maanantaina (25.7.) käynnistyneen lasten rantauimakoulun osanottajamäärää yllättävän suureksi.

-Uimakouluun ilmoittautui 16 lasta ikähaarukalla 4-7 vuotta. Kiinnostus uimakoulua kohtaan on ollut vuosien varrella melko vaihtelevaa. Muutama vuosi sitten useammassa ryhmässä järjestettyyn tapahtumaan osallistui vain kymmenisen lasta.

-Tällä kertaa kaikki osallistujat ovat yhdessä ryhmässä, joka tietenkin luo omat haasteensa. Toisaalta lapset ovat niin erilaisia. Yksi saattaa viihtyä sukellellen toista tuntia viileässä vedessä ja toinen puolestaan kastella vain varpaansa koko uimakoulun aikana. Tärkeää on, että kukin poimii opetuksesta omat juttunsa.

Liikuntasihteeri Sanna Vilen vastasi lasten uimaopetuksesta.

-Vesi elementtinä on sellainen, että mielestäni oppiminen tulee olla lapsilähtöistä eikä missään nimessä pakotettua. Usein vanhempi haluasi nopeaa edistymistä, mutta on hyvä ymmärtää, että viileä ja tumma järvivesi tuo ihan omanlaisen ympäristön oppimisprosessissa. Lisäksi aktiivinen harjoittelu itsekseen rauhallisessa ympäristössä edistää uimataidon kehittymistä, korostaa Sanna Vilen.

-Täällä uimakoulussa näkee ketkä ovat viihtyneet kesien aikana vedessä. Vesirohkeus kasvaa ja sitä myöten halu kokeilla eri asioita. Nyt mukana olevat lapset ovat sellaisessa uimaan oppimisvaiheessa ja näin ollen uimataitoa on vaikea arvioida tällä ikäryhmällä. Toki uimahallin puuttuminen Virroilta näkyy siinä mielessä, että näin pienten lasten uintiharjoitukset rajoittuvat hyvin pitkälti kesäaikaan. Uimahallikerrat talven aikana tuntuvat olevan parissa kerrassa, on Sanna Vilenin johtopäätös.

-Vaikka uimahalli puuttuu, säännöllistä uimaopetusta on kyllä tarjolla virtolaislapsille. Kansalaisopistossa on jo muutaman vuoden pyörinyt alkeisuimakoulu ja edistyneemmille vesiralli Ainalan altaassa. Lisäksi kouluikäisille Liikkuva-koulu- toiminta on mahdollistanut kolme uimaopetuskertaa jokaiselle luokka-asteelle muualla uimahallissa, kertoo Sanna Vilen.

Lasit päässä uiva Leo Rönkä pitää uimisesta.

Seitsemänvuotias Leo Rönkä on harjoitellut uimaan oppimista Virtain laivarannassa järjestetyssä uimakoulussa. -Lähdin uimakouluun, kun en vielä osaa kovin hyvin uida. Mieluisin uintimuoto on selkäuinti. Muitakin kyllä osaan. Rannalla uimiseen verrattuna uimahalli on kuitenkin paras vaihtoehto. Siellä on enemmän altaita, selventää Leo Rönkä. Hän kertoo käyvänsä kesällä lähes päivittäin uimassa, jos vain keli on sopiva. -Rannalle  tulen yksin tai kavereiden kanssa. Virtain kaksipäiväinen rantauimakoulu päättyy tänään tiistaina (26.7.). Merkkisuorituksia voi tehdä torstaina (28.7.). -jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI