Alavus-hiihdossa… SADAT SUKSET SUIHKIVAT

0
Korona vaikutti nyt myöskin kuutamohiihtoon/retkeen. - Kaisa ja Jorma Toopakka aloittivat tarjoilun jo kello 17. Taustalla Heikki ja Sirkka-Liisa Hautalahti. Kahvia oli tarjolla kello 20:een saakka.(Kuvat:Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA/J-Pnews
Alavus/Töysä

Kymmenien vuosien ajan on Alavus– ja Töysä-hiihtoja lykitty aina helmikuun viimeisenä, tai maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Nyt latureretkiä sauvottiin Alavus-hiihtona uudenlaisella sovellutuksella 27.-28.2.. – Periatteella:”Missä vain ladulla”.

Tällainen sovellutus tarkoitti tänä poikkeuksellisena koronatalvena sitä, että mehuasemia ei ollut toiminnassa ja suoritukseksi kelpasi hiihtely vaikka omalla pihaladulla tms. Kaupungin liikuntatoimen palkintojen arvontaan pääsee kaikki osalliseksi, kun ilmoittaa suorituksensa liikuntatoimistoon Anniina Mäkelälle.

Osanottajien määrä ei vielä tiistai-iltana ollut selvillä, kun niitä tullee hiihtäjiltä maaliskuun ensimmäisen viikon ajan.

Entinen kilpa-ja nykyinen aktiivinen kuntohiihtäjä Antero Haakana Alavus-hiihdossa. (Pentti Hautala)

Minä itse hiihtelin Alavuden ja Töysän latuja viikonvaihteessa ahkerasti. Huomioin henkilökohtaisesti suksijoita olevan laduilla ja hangilla satoja. Mutta arvelen, että läheskään kaikki eivät ilmoittaudu.

Alavuden Kirkkovuoreen ja Tuuriin johtavalla hulpealla hiihtobaanalla oli sauvojia melkein niin runsaasti kuin olen nähnyt Helsingin Paloheinässä olevan. Myöskin Töysän laduilla liikkujia oli runsaasti.

Nyt helli hiihtäjiä myöskin paras mahdollinen sää. Melkein koko päivän paistoi auriko. Yöpakkasten jälkeen laduilla oli ”lentokeli”. Lisäksi hanki kesti iltapäivän alkuun saakka.

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä, kun on tarpeeksi lunta. Tässä latunautinnoissa: Terho Vilmilä, Jukka Pellonpää ja Antti Mantere (Pentti Hautala)

Hiihdollisen viikonvaihteen päätteeksi sujuteltiin ja käveltiin sunnuntai-iltana vielä Töysän Talsijoiden kuutomoretkeä.

Kaisa, Jorma ja Eero Toopakka olivat virittäneet Mäenniemen lammen laavulle komean nuotion. Tämä takasi kaikille illan aikana liikkuneille kuumat korppukahvit ja mehut.

Illan vanhetessa Kuukin näyttäytyi kaikessa komeudessaan ja loistossaan. Otsalamppua ei tarvinnut sytyttää, illan pimeydessä kotiin suksitellessa. – Nokipannukahvin nautinnoissa kuntoili kaikkiaan 32 naista ja miestä.

 

 


 

Monologi PUUHISSA

JÄTÄ KOMMENTTI